Felaketin en acı anı: Yaşlı çift fırtınada yataklarında birbirlerine sarılmış halde ölü bulundu

Helene Kasırgası Florida eyaletinin kuzeybatısı kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vurdu ve 200'e yakın insan hayatını kaybetti. Felaketin en acı anlarından biri de bugün birbirlerine sarılmış halde bulunan yaşlı çift oldu.

Güney Carolina'nın Beech Island bölgesinde, kasırganın yıkıcı etkisi sonucu bir çift, birbirine sarılmış halde ölü bulundu. Helene Kasırgası'nın 140 mil hıza ulaşan rüzgarları sırasında, büyük bir ağacın çatıyı delip odalarına düşmesiyle hayatını kaybeden Jerry Savage (78) ve eşi Marcia Savage (74), yataklarında son anlarında bile birbirine sarılıydı.

Çiftin torunu John Savage, ağacın büyük bir gürültüyle devrilmesinin ardından odaya koştuğunda tavanın çöktüğünü ve sadece ağaç parçaları ve yıkılmış tavanı görebildiğini söyledi. "O anda sadece panik içindeydim," diyen John, büyükanne ve büyükbabasının birbirine sıkıca sarılmış halde bulunduğunu aktardı.


Savage ailesi, çiftin 50 yıldan fazla süredir evli olduğunu ve birlikte geçirdikleri bu uzun hayatın ardından Tanrı'nın onları birlikte almayı planladığını düşünüyor. Torunları John, "Büyükbabam ağacın kırıldığını duymuş ve büyükannemi korumak için üzerine doğru yuvarlanmış," dedi.

Jerry Savage, elektrikçi ve marangoz olarak çalışmış, zaman zaman emekli olup yeniden işe dönmüştü. Marcia Savage ise emekli bir banka memuruydu ve kilisede aktif olarak görev alıyordu. Aile ve yakınlar, sosyal medyada çiftin cömert, nazik ve alçakgönüllü olduğunu belirterek taziyelerini paylaştı.

Savage çifti, neredeyse 200 kişinin ölümüne neden olan Helene Kasırgası'nın kurbanlarından sadece biri. Kasırga, birçok eyaleti vurarak evleri sular altında bıraktı, heyelanlara neden oldu ve iletişim altyapısını yok etti.