FB GS derbisi CANLI YAYIN | Fenerbahçe Galatasaray derbisi şifresiz ve canlı izle! Fenerbahçe Galatasaray maçı beIN Sports 1 canlı izleme linki ve canlı anlatım


Sezonun ilk kader maçı Kadıköy’de oynanıyor. Jose Mourinho'lu Fenerbahçe, ezeli rekabetin saha dışına taştığı şu günlerde Okan Buruk'lu Galatasaray’ı konuk ediyor. Jose Mourinho, ilk Galatasaray derbisinden zaferle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Portekizli teknik adam, Kadıköy’ün gücünü de kullanarak ilk dakikadan itibaren Aslan’ı baskı altına alıp, sonuca ulaşmak istiyor. Lige 5 maçını da kazanarak başlayan Galatasaray saha içi sorunları çözmüş görünüyor. Icardi ve Ziyech gibi eksiklere rağmen skor üretmekte sorun yaşamayan Buruk’un takımı son derece iştahlı.


Sezona dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde giren sarı-lacivertliler, Süper Lig'de geride kalan 5 maçta, 4 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Fenerbahçe, haftaya 13 puanla ikinci sırada girdi.


Sezona 5'te 5 yaparak başlayan son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray ise 15 puanla lider olarak Kadıköy'e geldi. Türk futbolunun iki çınarının karşılaştığı derbide futbolseverler, yıldız golcülerin büyük rekabetini izliyor. Fenerbahçe'de Edin Dzeko, Galatasaray'da ise Victor Osimhen derbinin sonucunu doğrudan etkileyecek.


Sarı-lacivertli ekibin Bosna Hersekli santrforu Edin Dzeko, takımının en ciddi gol umudu. Geçen sezonu toplam 45 resmi müsabakada 24 gol atarak tamamlayan Dzeko, bu sezona da iyi başladı. Süper Lig'de 5, Avrupa'da 4 maça çıkan 38 yaşındaki santrfor, dörder kez olmak üzere toplam 8 gol sevinci yaşadı. Dzeko, takımının en skorer oyuncusu oldu. Süper Lig'de Dzeko'yu üçer golle Dusan Tadic ve Fred, birer golle Allan Saint-Maximin ile Youssef En Nesyri izledi. Avrupa maçlarında ise İrfancan Kahveci, Sebastian Szymanski ve takımdan ayrılan Ferdi Kadıoğlu birer gol attı.


Galatasaray'ın yeni transferi Victor Osimhen, Fenerbahçe'ye karşı mücadele ediyor. İtalya'nın Napoli takımından kiralanan Nijaryalı golcü, dünyanın en önemli santrforlarından biri olarak kabul ediliyor. Napoli formasıyla 2022-2023 sezonunda İtalya Futbol Ligi'nde 26 kez fileleri havalandırarak gol kralı olan Osimhen, derbide Galatasaray'ın başarısı için mücadele ediyor. Yıldız futbolcu, kariyerinde kulüp ve A Milli Takım'da çıktığı 259 resmi müsabakada 135 kez skor üretti.


Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz, sezona çok iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-kırmızılı takımın son 2 sezondaki şampiyonluklarına önemli katkı veren Barış Alper, bu sezon çıktığı 5 maçta 4 kez tabelayı değiştirdi. Son 4 maçın tamamında gol sevinci yaşayan Barış Alper, dikkati çeken bir performans sergiledi. Galatasaray'da ayrıca Dries Mertens ve Abdülkerim Bardakcı ikişer, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Mauro Icardi ve Davinson Sanchez birer kez gol sevinci yaşadı.


Ev sahibi ekibin taraftarları, büyük umutlar beslediği sezonda dev derbi için geri sayıma geçmişti. Karşılaşmanın tüm biletleri satıldı. 50 bin seyirci kapasiteli Ülker Stadı’nda bu maça özel pankartlar hazırladı. Tribünler Kadıköy’de muhteşem bir atmosfer yarattı.


Şampiyon apoletli Cimbom, karşı yaka seferinden zirvede dönmeyi planlıyor. Galibiyet, farkın 5’e çıkacağı, psikolojik üstünlüğün ele alınacağı bir seçenek. Beraberlik ise kabul edilebilir bir sonuç olarak görülüyor. Teknik direktör Okan Buruk, özellikle kendi sahalarında kaybettikleri son Fenerbahçe maçında yaşananların tekrarlanmaması adına öğrencilerine uyarı üzerine uyarıda bulundu.


Kariyerinde birçok büyük maç oynayan Mourinho’nun, derbideki performansı merakla bekleniyor. Portekizli teknik adam, Kanarya ile birlikte ligde ilk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı. Eğer bu akşam kazanan o olursa, Tomislav Ivic’ten (Ocak-Mart 1995; 16 puan) bu yana Fenerbahçe’nin başında çıktığı ilk 6 lig maçında 16 puana ulaşan ilk teknik direktör olacak.


Ülker Stadı'nda oynanan ve saat 20:00'de başlayan Fenerbahçe-Galatasaray maçı beIN Sports 1'den canlı yayınlanıyor. Atilla Karaoğlan'ın yönettiği dev derbinin canlı takibi haberimizde.


FB GS derbisi CANLI YAYIN | Fenerbahçe Galatasaray derbisi şifresiz ve canlı izle! Fenerbahçe Galatasaray maçı beIN Sports 1 canlı izleme linki ve canlı anlatım İÇİN TIKLAYINIZ