Fazıl Say ve İzzet Çapa sosyal medyada birbirine girdi

Contemporary İstanbul sergisi için belirlenen giriş ücreti, işletmeci İzzet Çapa ve piyanist Fazıl Say arasında sosyal medyada hararetli bir tartışma yaşamasına neden oldu.

Geçtiğimiz yıl Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluşan Contemporary İstanbul'un fuar alanında meydana gelen su baskını, çok sayıda sanat eserini risk altında bırakırken, sergi bu yıl da bilet fiyatları ile sosyal medyada tartışma konusu oldu. 

Şair ve yazar Birhan Keskin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ""Contemporary İstanbul giriş ücreti 1250. Öğrenci girişi 850. Sanat züppe olamaz. (Demek ki sadece zenginler arasında sizin sanatınız.)" ifadelerini kullanarak bilet fiyatlarına tepki gösterirken, bu paylaşıma işletmeci İzzet Çapa'dan destek geldi. 

https://twitter.com/birhankeskin/status/1850216717403763123

'BU PARAYA SERGİ OLUR MU ARKADAŞ'

Birhan Keskin'in paylaşımını alıntılayan işletmeci İzzet Çapa, "Birhan Keskin... Şiirlerinin hayranıyım... 'Dürtme içimdeki narı, üstümde beyaz gömlek var... Bir duygu daha naiť daha rafine ve daha çarpıcı nasıl ifade edilebilir... Neyse meselemiz o değil.... Eğer Birhan fiyatlara böyle tepki gösteriyorsa.... Bir tepki benden olsun fikrine karınca kararınca... Sesi daha çok duyulsun.... Bu paraya sergi olur mu arkadaş..." sözleriyle Keskin'e destek verdi. 

https://twitter.com/izzetcapa/status/1850534805391204632

 

FAZIL SAY TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal medyadaki sergi tartışmasına dahil olan Fazıl Say, serginin biletlerinin pahalı olduğuna yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Say, İzzet Çapa'nın paylaşımına verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Contemporary'yi geçtim de sizin Cahide'de, bir kişi gecede kaç TL bırakıyor acaba İzzet bey? Adam başı 5 bin? 10 bin? Cevaplayın? 3 arabesk 5 pop 5 rap dinliyor kulağını sağır edercesine bir desibelde, ve ne kazanıyor kültürel olarak bundan? Contemporary ve diğer kültür sanat etkinlikleri... Evet keşke daha ucuz olaydı keşke... Masrafları biliyor musunuz? Kiraları? Çalışan onlarca, yüzlerce emektarın emeğinin masrafını? Teknik masrafları? Kültür sanatın vardığı nokta ölmüşlük noktasıdır. Son nefesleridir... Birhan Keskin çok değerli bir şair, ama bu değerli şair ile tanışmak için incecik 4 kitabını alsanız maalesef yine bu rakam çıkıyor... Ben de bilemedim? Siz açıklayın? Amerikadan?"

'BİRAZ BEYNİNE KAN GİTSİN'

Say'ın paylaşımına sert ifadelerle yanıt veren Çapa, şöyle konuştu:

"Fazıl yazıma cevap vermiş.... Contemporary'deki fahiş fiyatları eleştiren Birhan Keskin yazısına yaptığım yorumun altında duruyor söyledikleri... Yahu Fazıl bir kere Cahide'yle, Contemporary Sergisini mukayese etmek... Hangi akla hizmet etmektir be kardeşim... Biri, parası olanın tüketeceği lüks eğlence, öteki özellikle de gençlere elzem sanat sergisi.... Aynca bundan sonra bana Cahide'yle gelme çünkü aylar önce devrettim kardeşim mekanı... Hani şu iki şeyi sen aynı kefeye koyup bana laf ediyorsan, biz bu işin eğitimini almamışlara doğrusunu nasıl anlatacağız artık orasını da Allah bilir... Belli sen bana sataşmayı seviyorsun da... Türkiye'nin en lüks eğlence mekanı Cahide'yle, bir sanat sergisini karşılaştıran kafaya benim verecek cevabım yok... Hadi git işine ya Fazıl... Çık açık havada yürü de biraz beynine kan gitsin... Kitabın değerini de tutmuş, kalınlığıyla ifade etmeye çalışmışsın... Fazıl sen vallahi şaşırmışsın... Seni Birhan'a havale ediyorum..."

https://twitter.com/izzetcapa/status/1850790278946259385