Fatih Terim aşka geldi, ayağa kalktı: Mustafa Denizli ‘Helal olsun sana’ dedi

İzmir Spor Zirvesi'nde Fatih Terim, yoğun maç takvimine dair eleştirilerle ilgili düşüncelerini paylaştı. Türk futbolunun rotasyon ve maç yoğunluğu üzerine önemli mesajlar verdi. Terim konuşması sırasında heyecanla ayağa kalkarken, meslektaşı Mustafa Denizli, Terim'in yaptığı konuşmayı övdü.

İzmir Spor Zirvesi'nde konuşma yapan Fatih Terim, futboldaki yoğun maç programıyla ilgili tartışmalara değindi.

İzmir'de düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli ile birlikte futbol gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Dünya futbolunda son dönemde tartışma konusu olan maç takviminin yoğun olmasına değinen Terim, eleştirilere katılmadığını dile getirdi.

Türk takımlarının üç günde bir maç yapması gerektiğini belirten Terim, "Üç güne bir maç oynanır, oynanması da gerekir. Oynanmıyorsa, ocaktan sonraya kalamadınız demektir. Demek ki Avrupa'da da yoksunuz demektir. Biz birbirimizle oynarız, Avrupa'da kalalım uzun müddet." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına oturarak başlayan Terim, bir ara ayağa kalkınca, "Kusura bakmayın, oturarak fazla konuşamıyorum" dedi. Şenol Güneş de, "Hoca çok heyecanlıydı çıkarken de, duramıyordu  yerinde. Aslında konuşacak bir yer arıyordu, burayı buldu." şeklinde konuşunca salonda gülüşmeler yaşandı. 


"BAŞARILI OLMAK İSTİYORSAN..."

"Trafik sıkışmış. Gün yokmuş. O zaman hep kendi ülkemizde oynarsanız bir sıkıntımız yok. Türkiye Kupası'nı oynayalım kasımdan sonra, Türkiye liginde 30-35 maç oynayalım bitsin. Ya kardeşim, başarılı olmak istiyorsan 60'dan fazla maç oynamayacaksın. 30 kişilik kadroda her oyuncuya maaş ödüyorsanız, o zaman haftanın belirli günlerinde bilimsel olarak artık her takım hazırlanıyor. Belirli bir saat sonra özünüze dönüş sağlarsınız. Avrupa'da çok maç oynamamızdan yanayım. Bunun programı var, planı var, projesi var, atletik performans hocaları var. Var oğlu var. Şimdi kardeşim, 2000 yılında şampiyon olunca, 60'la 70 arası maç oynamışız. 2000'de bu rakam çok büyük. Şimdi Avrupa'da çoğu takım oynuyor."

"DİREĞE ÇARPMANIN MUTLULUK VERDİĞİ TEK ÜLKE BİZİZ"

"Her oyuncunun şans bulduğu rotasyon bunun için var. O zaman 30 tane oyuncuya niye para ödüyoruz? Türkiye Kupası, Türkiye ligi için 22 tane oyuncu yeter. Bundan uzak duralım. Oyuncuyu sebebe, bahaneye alıştırmayalım. Hocayı da, yöneticiyi de. Pazardan çarşambaya maç seyretmezseniz, maç yok mu diyorsunuz. Şimdi de şikayet ediyorsunuz. Yağmur yağıyor maç kaybediyoruz, kramponlarımız kayıyordan geldik buraya. Rakip başka sahada mı oynuyor?  7-32 kale, 1 metreden atamaz golü, direğe çarpar, direğe çarpmanın mutluluk verdiği tek ülke biziz. Direğin eni 10 cm, buraya değince hepimizi mutlu ediyor. Şanssızlık, talihsizlik, hayır. Beceriksizdik, yeteneğimiz müsait değil veya konsantre değildik ve gol vuruşunu yapamadık."

"ÜÇ GÜNE BİR MAÇ OYNANIR"

"Ben 7 günde daha fazla oynanmasından yanayım. Dünyada olmayalım mı, Avrupa'da olmayalım mı? Ben tarihin en yetenekli milli takımı ile oynadım. Mustafa, Şenol, Yasin, Alpaslan... muhteşem bir takımla oynadım. Hiç başarılı olamadık, çok da üzüldük. Ben bu sıkışık trafiğe rağmen, böyle olmasından yanayım. Üç güne bir maç oynanır, oynanması da gerekir. Oynanmıyorsa, ocaktan sonraya kalamadınız demektir. Demek ki Avrupa'da da yoksunuz demektir. Biz birbirimizle oynarız, Avrupa'da kalalım uzun müddet."

MUSTAFA DENİZLİ: "HELAL OLSUN SANA"

Fatih Terim'in bu konuşmasından sonra söz alan Mustafa Denizli, "Hocam bu konuşmayı amfide üniversitede talebelere yapsa yer yerinden yıkılır. Bu bilgi dolu konuşman var ya, helal olsun sana. Gerçek bir hoca." diyerek meslektaşını övdü.