Fatih Portakal esti gürledi: Başlarına bir şey gelirse sorumlusu Bahçeli!

SÖZCÜ TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal,  gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan, v Şule Aydın, Barış Terkoğlu'nu tehdit eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılır açılmaz isim vermeden gazeteciler  Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan, v Şule Aydın, Barış Terkoğlu'nu tehdit etti. SÖZCÜ TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, "Bakın Timur'un, Şule'nin, Murat'ın, Barış'ın başına veya bir başka birisinin onu eleştiren bir kişinin başına bir şey gelecek olursa bu kişinin sorumlusu birinci derecede Devlet Bahçeli' dir." diyerek uyardı. 

Portakal, "Meclis açıldı. Bir bütün o bütünü önce size parçalara ayıracağım. Ufak ufak parçaları meclisten anlatacağım. Ardından bütünü göstereceğim. Bugün 1 Ekim, meclis açılacaktı. İnsan iyi temennilerle çıkar değil mi? Kötü duygularla çıkmaz. Aklındaki, kafasındaki kötü düşünceleri bile Ya bugün meclis açılıyor, en azından ağzından hayırlı bir şeyler çıksın' diye çıkar. Ama Devlet Bahçeli meclis açılmadan önce grup toplantısındaydı. Söze başladığı gibi bitirdi. Tehditlerle başladı, tehditlerle bitirdi." dedi. 

"GÜÇLÜ OLAN İSTEDİĞİ TEHDİDİ SAVURUYOR"

Portakal şu ifadeleri kullandı: 

-Devlet Bahçeli bu şekilde başladı ve bu şekilde devam ediyor. Bakın demokrasi olmayan bir ülkedeyiz bu bir. Bir de eğer iktidardaysanız gücü elinizde tutuyorsunuz demektir. Adaletin gücünün olduğu değil, güçlünün adaleti sağladığı yerdeyiz. Bir de demokrasinin olmadığı bir ülkedeyiz. Güçlü olan istediği tehdidi savunabiliyor. Ana muhalefet partisine 'Çürüksün' diyor, gazetecilere Barış Pehlivan'a, Murat Ağırel'e, Timur Soykan'a, Şule Aydın'a, Barış Terkoğlu'na 'Ayağınızı denk alın gazeteciler, Halk TV' diyebiliyor... Bu yetkiyi kendinde bulabiliyor ama öncesine bakmak gerekiyor. 

"TETİKÇİ BÖYLE YAPARSA DEVLET BAHÇELİ NELER DEMEZ"

-24 saat öncesine bakmak gerekiyor. O tetikçi Eray Özyağcı var ya hani Sinan Ateş'i öldüren kişi, duruşma salonunda bu gazetecilere Barış'a, Murat'a Timur'a eliyle silah işareti yapan kişiden bahsediyoruz. Böyle eliyle silah işareti yapan... Sizi öldürebilirim diyen bir insandan bahsediyoruz. O kişi böyle yaparsa Devlet Bahçeli neler demez. Güç elinde... 

"BAŞLARINA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU BAHÇELİ"

-Bakın Timur'un, Şule'nin, Murat'ın, Barış'ın başına veya bir başka birisinin onu eleştiren bir kişinin başına bir şey gelecek olursa bu kişinin sorumlusu birinci derecede Devlet Bahçeli' dir.


"HAREKETE GEÇMEYEN CUMHURİYET SAVCILARINA YAZIKLAR OLSUN"

Ve şu anda o cümlelere karşı harekete geçmeyen cumhuriyet savcılarına da yazıklar olsun. Çünkü korkuyorlar, çünkü yapacak bir şey yok, çünkü ülkede adalet yok, çünkü ülkede adaletin gücü yok. Ülkede Erdoğan'ın gücü var, ülkede Bahçeli'nin gücü var. Tehditten bahsediyorum diyor ki adam 'Benim lafımın üstüne laf söyleyemezsin gerekirse senin cezanı keserim' bu kadar. Ama hiçbir Cumhuriyet Savcısı çıkıp da 'bir dakika ya Devlet Bahçeli siz ne diyorsunuz?' diye de sormuyor, soramıyor. Korkudan dolayı soramıyor."