Fatih Erbakan’dan Bahçeli’ye sert sözler

Türk siyasetinin gündemi bugün MHP grup toplantısında Bahçeli'nin yaptığı açıklamadan sonra değişti. Tüm liderler Bahçeli'nin Öcalan'a yaptığı tartışmayla ilgili görüşlerini açıklıyor. Sert tepki gösterenlerden siri de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu.

Yeniden Refah Partisi  Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı’nın önemli ortaklarından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın TBMM kürsüsünden örgütün feshedildiğini açıklaması gerektiğine dair yaptığı çağrıya sert tepki gösterdi.

Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bahçeli'nin bu teklifini, "ağır bir darbe" olarak nitelendirdi. Öcalan’ın Kürt halkını temsil etmediğini vurgulayan Erbakan, muhatap olarak siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) işaret etti. Ayrıca, teröre karşı ödün verilmeyeceğini belirterek, milletin birlik ve beraberliğinin korunacağına dair güçlü bir mesaj verdi.

Erbakan’ın açıklaması şöyle:

"Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez.

Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır.

Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır."