Fatih Erbakan: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Teknolojik Üstünlüğe Sahip Olması ve Onun Öncülüğünde Adil Bir Dünyanın Kurulması Gereklidir”

HABER: Batuhan DÜKEL - KAMERA: Cemal Berk AYTEKİN

(ANKARA)- Yeniden Refah Partisi (YRP), AR-GE Başkanlığı 3'üncü toplantısını yaptı. Genel Başkanı Fatih Erbakan," Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teknolojik üstünlüğe sahip olması ve onun öncülüğünde de adil bir dünyanın kurulması gereklidir" dedi.

YRP, ARGE Başkanlığı 3'üncü toplantısını Ankara'da yaptı. YRP AR-GE Başkanı Doğan Aydal'ın yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi merhum liderimiz Profesör Doktor Necmettin Erbakan hocamız meşhur bir sözünde diyor ki 'teknoloji Cenab-ı Allah'ın insanlara bir rahmetidir, teknoloji büyük bir nimetti'. Bu sözlerinden hareketle biz de teknolojiye ve ARGE'ye büyük bir önem vermemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz ve bundan dolayı da Yeniden Refah Partimizin ARGE Başkanlığı birimi altında, kurulduğumuz günden bugüne kadar çok önemli çalışmaları ortaya koyduk. Tabii liderimizin bu sözünün yanında merhum liderimiz bildiğiniz gibi bir akademisyendi, bir bilim adamıydı, icat yapan mucit bir bilim adamıydı. Alman leopar tanklarının motorlarını icat eden, dizel motorlarda yakıtın tutuşmasını matematiksel olarak formüle eden, literatüre geçen, Türkiye'nin ilk yerli milli dizel motor fabrikası olan gümüş motoru kuran, arkasından iktidar ortağı olduğu dönemde 70'li yıllarda ASELSAN'ın kurulmasını sağlayarak arkasından gelen HAVELSAN'la, ROKETSAN'la bugün savunma sanayinde yüksek teknoloji alanında geldiğimiz noktanın ilk temellerini atan bir kimseydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu sebeple Milli Görüş Hareketi olarak AR-GE, teknoloji, üretim, sanayi gibi konulara ilk yıllarımızdan itibaren çok büyük önem verdik. İktidar ortağı olunduğu dönemlerde de bu alanlarda çok önemli atılımları ve hizmetleri gerçekleştirdik. Tabii bugün de burada yapacağımız toplantıda ele alacağımız üzere AR-GE çalışmalarının önemini şu şekilde ifade edebiliri, bir defa Milli Görüş'ün en büyük sloganı ve en büyük hedeflerinden bir tanesi yeniden büyük Türkiye'nin kurulmasıdır. Yeniden büyük Türkiye ne demektir? Katma değerli üretim yapan, katma değerli ihracat yapan, yüksek teknolojiye sahip olmuş, teknolojik üstünlüğü ele geçirmiş bir Türkiye. Böylelikle dış ticaret açığından kurtulmuş bir Türkiye. Dış borçlanmadan kurtulmuş bir Türkiye. Milli gelir artışını sağlamış, refah seviyesini yükseltmiş bir Türkiye. Ekonomik bakımdan güçlü, teknolojik bakımdan güçlü bir Türkiye ve dışa bağımlılıktan kurtulmuş bir Türkiye. Bu saydığımız maddelerin her birinin gerçekleşmesinde AR-GE çalışmalarının önemi yatsınamaz. bunu sizler de elbette ki takdir ediyorsunuz. Dolayısıyla milli görüşün yeniden büyük Türkiye hedefinin gerçekleşmesi bakımından AR-GE çalışmalarının çok büyük önem arz ettiğini bir kez daha ifade etmemiz lazım. Diğer taraftan milli görüşün diğer temel hedefi yeni bir dünya, yeni bir dünya demek adil bir dünya demektir. 8 milyar insanın kul haklarının muhafaza altında olduğu bir dünya demektir. Böyle bir dünyanın kurulabilmesi için de teknolojik üstünlüğün kuvveti değil hakkı üstün tutan zihniyetin elinde olması gerekir. Yani altı asır bu adaleti dünyada tesis etmiş olan ecdadın torunları olarak aziz milletimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu teknolojik üstünlüğe sahip olması ve onun öncülüğünde adil bir dünyanın kurulması gereklidir.

"Adil bir dünyanın kurulabilmesi için teknolojik üstünlük büyük önem arz ediyor"

Hem askeri bakımdan hem siyasi bakımdan hem ekonomik bakımdan yüksek teknolojiye sahip olmak bugünün dünyasında çok büyük önem arz ediyor. Günümüz dünyasında teknolojiyi ve argeyi elinde bulunduran zihniyetlerin bozuk zihniyetler olması hakkı üstün tutan değil, kuvveti üstün tutan zihniyetler olması nedeniyle bugün dünyada sömürü var, adaletsizlik var, zulüm var. İşte bu teknolojiyi, teknolojik üstünlüğü eline geçirmiş olan Amerika ve İsrail nedeniyle bugün Orta Doğu'da hatta yıllardan beri Orta Doğu'da kan var, gözyaşı var. Bu nedenle elbette ki bu teknolojik üstünlüğün zihniyeti bozuk olmayan bütün insanlığın saadetini, selametini, refahını, huzurunu isteyen ve adaleti hakkı üstün tutacak bir zihniyetin elinde olması son derece büyük önem arz ediyor. Bu sebeple de bizlerin ülkemizde bu arge çalışmalarını yapmamız ve İnşallah Yeniden Refah Partisi olarak da bunu öncülük etmemiz ve inşallah iktidara geldiğimizde de bunları uygulayarak Türkiyemizi teknolojik üstünlük bakımından dünyada en üst sıraya taşımamız çok büyük önem arz ediyor. Milli görüşün en önemli hedeflerinden olan adil bir dünyanın kurulabilmesi için teknlojik üstünlük büyük önem arz ediyor.

"Yeniden Refah Partisi olarak ARGE birimimizin çalışmalarına büyük önem veriyoruz"

Son dönemde artık Yeniden Refah Partisi olarak belediyelerimiz var ve bu ARGE çalışmalarımızın belediyelerimiz için de büyük öneme sahip olduğunu ifade etmek istiyorum. Belediyelerimizin klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında asıl olarak bölgelerinin kalkınması ve bölgede istihdam sağlanmasına yönelik projelerinin geliştirilmesinde ARGE çalışmaları çok büyük önem taşıyor. Yeniden Refah Partisi olarak Bu noktada bütün bu sebepler dolayısıyla ARGE birimimizin çalışmalarına bizler de büyük önem veriyoruz. Bundan sonra da inşallah ARGE birimimiz çatısı altında bu çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz."