Fatih Altaylı: İstanbul, AKP’nin “güvenlikçi” politikaları sayesinde Mexico City’den beter hale geldi

Fatih Altaylı: İstanbul, AKP’nin "güvenlikçi" politikaları sayesinde Mexico City’den beter hale geldi

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, son dönemde kadınlara yönelik şiddet vakalarının artmasıyla ilgili, "Bir zamanlar nüfusuna oranla dünyanın en güvenli kentlerinden biri olan İstanbul, AKP’nin 'güvenlikçi' politikaları sayesinde Mexico City’den beter hale geldi" ifadelerini kullandı. 

Fatih Altaylı, "Kadınların cesareti ve sebep sonuç meselesi" başlıklı yazısında, İstanbul'da Semih Çelik'in, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i öldürdükten sonra intihar ettiği olayı hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bir zamanlar nüfusuna oranla dünyanın en güvenli kentlerinden biri olan İstanbul, AKP’nin 'güvenlikçi' politikaları sayesinde Mexico City’den beter hale geldi. Yıllardır yazıp söylüyorum, 'Bu ülkenin kadınlarının cesaretine hayranım' diye. AKP’nin kadına bakışı sayesinde sokaklarımız kadınlarımız için çıkmanın cesaret gerektirdiği kabus sahnelerine dönüştü.

Cezaevlerinde düşünce suçlularına yer açılsın diye rezil bir hale getirilen infaz sistemi sayesinde cinayetten mahkum olmuş katiller bir iki yıla kalmadan yeniden aramıza karışır oldu.

Ve şimdi iktidarımız örgütle konuşup halkın sorunlarını öğrenmek istemiş ve karşılarına iki temel mesele çıkmış. Biri ekonomi, diğeri ise adalet imiş.

Güldüm.

Vekillerinizi yormaya gerek yoktu.

Bizim yazdıklarımızı okuyor olsaydınız zaten bilirdiniz.

Ama vekillerinize sorsanız bile öğrenemeyeceğiniz şu.

Bunu siz düzeltemezsiniz.

Sebep asla çözüm olamaz.

Sebebi çözüm zanneden toplumlar ise zaten varlıklarını sürdüremez."

Yazının tamamını okumak için