Eş dost doldurma rekoru Eyüp’te

Belediyelere akrabaları doldurma rekoru İstanbul Eyüpsultan’da kırıldı. CHP’li Başkan Özmen durumu şöyle açıkladı: “AKP döneminde 2 bin 655 kişi işe alındı. Bunların 264’ü akraba, 140’ı kardeş, 55’i karı-koca, 22’si de anne-baba ve çocuk.”

Sonyerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Eyüpsultan Belediyesi’nin yeni Başkanı Mithat Bülent Özmen, AKP döneminde belediyeye torpille işe alınanları açıkladı. Özmen, iştirakler hariç Eyüp Belediyesi’nde çalışan 2655 personel içinde 264 kişi arasında akrabalık ilişkisi olduğunu söyledi. Buna göre; 140 kişi arasında kardeşlik ilişkisi yer alıyor. Karı-koca ilişkisi olan 55, anne-baba-çocuk ilişkisi olan 22 personel var.

Stratejik Plan ve Bütçe sunumunda belediyeye ait taşınmazların satışı ve borçlar hakkında açıklamalarda bulunan Özmen, bu borcun 420 bin Eyüpsultanlıyı ilgilendirdiğini belirtti. Başkan Özmen, önceki dönemde belediyenin 2024 ilk bütçesinin 2 katından fazla gayrimenkul satışı olmasına rağmen 4.7 milyar TL yıl sonu borcuyla karşı karşıya olduklarını söyledi.


Bülent Özmen

Belediyenin tüm mülklerinin 5’te 1’inin, satılabilir mülklerinin ise yarısının 4 yıl içerisinde satıldığına dikkati çeken Başkan Özmen, “Bahse konu olan taşınmazların satıldığı tarih itibariyle bugünkü değeri, gayrimenkulün günümüzdeki değer artışından bağımsız olarak tüfe üzerinden hesaplandığında, tamı tamına 10.9 milyar TL, yaklaşık 11 milyar TL” diye konuştu. Özmen bir önceki dönemden devralınan borçları da kalem kalem açıkladığı konuşmasında, “Gerçek müteahhit borcu 3.6 milyar TL ’dir” dedi.