Ersin ‘Destan’ yazdı! Avrupa onu konuşuyor…

Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş'ın Lyon'u deplasmanda 1-0 mağlup ettiği maçta müthiş kurtarışlara imza atan Ersin Destanoğlu geceye damga vurdu. Genç file bekçisi 2017'den sonra Avrupa'da Kartal'ın en çok kurtarış yapan ismi oldu.

Avrupa Ligi'ne kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, Olimpik Lyon deplasmanında kendine geldi. Fransa'da oynanan 'Ya tamam ya devam' maçında tek golle üç puana uzanan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki ilk galibiyetini elde etti. 

Beşiktaş adına geceye damga vuran isim kaleci Ersin Destanoğlu oldu... Hafta boyunca sakatlıklar nedeniyle kalede kimin oynayacağı konusunda belirsizlikler yaşayan Kartal'ın imdadına yetişen Ersin ortaya koyduğu performansla 3 puanın mimarı oldu.

2017'DEN SONRA BİR İLK

Sakatlığını henüz tam olarak atlatamasa da takımı yalnız bırakmamak için Lyon deplasmanında eldivenlerini giyen 23 yaşındaki genç kaleci yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyeti adeta kucakladı. 

Lyon maçında sekiz kurtarış yapan Ersin Destanoğlu, Fabri'den (9 vs Lyon; Nisan 2017) bu yana Beşiktaş formasıyla bir Avrupa Ligi maçında en yüksek sayıya ulaşan kaleci oldu.

Beşiktaş'ta, Lyon maçı öncesi kaleci krizi yaşanmıştı. Mert Günok ile birlikte Ersin Destanoğlu'nun da sakatlığının bulunması Kartal'a çok ciddi sıkıntı yaratmıştı. Ancak Ersin'e uygulanan tedavi olumlu sonuç verdi ve Lyon maçında ilk 11'deki yerini aldı. Ersin Destanoğlu maçın ardından şöyle konuştu:

'ISINIRKEN ADALEMİ YIRTTIM'

"Fransa'ya geldiğimizde üzücü bir haber aldık. Bunun bilinciyle maça çıktık. Ülkemizin yanındayız her zaman. Bir nebze bu galibiyet mutlu ettiyse çok mutlu oluruz. Lyon çok güçlü bir takım. 5-6 sene önce burada yaşanan maçı biliyoruz. Elimizden geleni yaptık. Oyuna giren çıkan herkes iyi mücadele etti. İlk 3 puanımızı aldık. Böyle devam edip Galatasaray maçına bakacağız."

"Ben Frankfurt maçı öncesi ısınmada adalemi yırttım. Futbol bu, tepki de olur sevgi de. Benim için güzel bir maç geçti. İki antrenman yaptım. Kimi insan fedakarlık diyor ama ben oynama ihtiyacı hissettim, kendimi zorladım. Kazandığımız için mutluyuz."