Erdoğan’a İsrail liderinden yanıt: Öyle bir planımız yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği" yönündeki sözlerine İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan yanıt geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, son günlerde Türkiye'de gündem olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği "İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği" tartışmalarıyla ilgili konuştu. 

Erdoğan, Meclis'in açılış konuşmasında Gazze'ye saldıran İsrail yönetimini hedef alarak "İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır" demişti. Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail lideri Herzog, Kudüs'teki Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri toplantısında bu sözlere yanıt verdi. Herzog, "Türkiye lideri tarafından, İsrail'in Türkiye'ye karşı bazı planları olduğuna yönelik yorumlar yapıldığını gördüm. İsrail'in hiçbir zaman Türkiye'ye karşı bir planı olmadığını açıkça belirtmek isterim" dedi.

Herzog, "Aksine Türkiye halkına büyük saygı duyuyoruz, onlar da İsrail halkına büyük saygı duyuyor. Halklar arasında uzun yıllara dayanan ilişkilerimiz var. Halklar dostluğa ve birlikte yaşamaya karşı olan tüm seslere üstün gelecektir" diye konuştu.