Erdoğan, Türkevi’nde Ermenistan Başbakanı Paşinyan’a imzalı kitabını hediye etti

Erdoğan, Türkevi'nde Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a imzalı kitabını hediye etti

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.. Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a, kendi imzasını taşıyan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabı hediye etti.

TIKLAYIN - Erdoğan: BM; işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor, 'Dünya beşten büyüktür' şiarının temsil ettiği değerlere ihtiyaç duyuyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ı kabul etti. Erdoğan, Türkevi'nde kabul ettiği Paşinyan'a, ''Daha Adil Bir Dünya Mümkün'' kitabını hediye olarak verdi.

İki ülke arasındaki normalleşme ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış süreçleri ele alındı

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Erdoğan, Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli bir mesafe alındığını vurgulayarak, diyalog sürecinin devamına yönelik samimi desteklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki barış süreçleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görüşmede Türkiye'nin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasını ve yeni dönemde iki ülke arasında sağlam bir dostluğun tesis edilmesini desteklediğini, bunu kolaylaştırmak için gayretlerin devam ettiğini kaydettiği belirtildi.

Erdoğan'ın ayrıca, Türkiye ve Ermenistan arasında ön koşulsuz normalleşme yolunda önemli bir mesafe alındığını aktararak, diyalog sürecinin devamına yönelik samimi desteklerini dile getirdiği ifade edildi. (AA)

TIKLAYIN - Erdoğan, BM'deki konuşmasının ardından BM Genel Sekreteri Guterres ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?