Erdoğan, DEM Partililerin elini sıkacak mı? AKP’den dikkat çeken açıklamaya Portakal yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Partililerle Meclis'teki tokalaşması siyaset gündeminde geniş yankı buldu. Bu gelişmenin ardından AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın dikkat çeken açıklamaları, yeni bir çözüm süreci ihtimalini yeniden tartışmaya açtı. Sözcü TV ana haber bülteninde Fatih Portakal da Bahçeli'nin "barış" vurgulu açıklamalarına dikkat çekerek, “Bir şeyler oluyor!” dedi

 

Ankara kulislerinde, Bahçeli'nin bu hareketi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da DEM Partililerle tokalaşıp tokalaşmayacağı sorusu en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Meclis’te yaşanan ‘barış’ söylemleri ve DEM Parti’ye uzanan eller, yeni bir dönemin habercisi mi?

Bahçeli’nin "Barış" çıkışı gündem yarattı

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, TBMM’nin açılışında DEM Partililerle tokalaşarak “Yeni bir döneme giriyoruz. Dünyada barışı isterken, kendi ülkemizde de barışı sağlamak lazım” açıklamasıyla bir anda gündem yaratması, gözlerin hükümet ve muhalefet arasındaki ilişkilere çevrilmesine neden oldu.

Bu gelişmenin hemen ardından Anadolu Ajansı, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın “Kürt sorunu çözülseydi, çok farklı bir noktada olurduk” sözlerini servis etti. İktidara yakın çevrelerde dahi bu gelişmeler şaşkınlıkla karşılanırken, Bahçeli’nin barış vurgusu kulislerde farklı yorumlara yol açtı.

RTÜK’ün incelemesi ve DEM Parti'nin açıklaması

Bu sırada, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın, “Bu yeni bir sürecin işareti mi?” sorusuna, “Türkiye’nin toplumsal barışa ihtiyacı olduğu konusu doğru” yanıtını vermesi, sürecin ciddiyetini daha da pekiştirdi.

Fatih Portakal: "Bir şeyler oluyor!"

Bahçeli’nin "barış" söylemi ve Erdoğan’ın son dönem "iç cephe" çıkışına dikkat çeken  Fatih Portakal, “Bunlar rastlantı olamaz. Bir şeyleri anlatmaya çalışıyorlar. Erdoğan’ın İsrail konusundaki uyarıları ve DEM Parti ile olan bu hareketlilik... Samimi olarak yapılırsa Türkiye’nin böyle bir sürece ihtiyacı var. Ama samimi değilseniz, hiç başlamayın. Alt alta yazıyorum: Bir şeyler oluyor” diyerek gündeme farklı bir bakış açısı sundu.

Elitaş’tan çözüm süreci açıklaması

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da tv100’de katıldığı programda Bahçeli’nin Meclis’te DEM Partililerle tokalaşmasını “Beklenmedik bir hareketti” diyerek değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birlik ve beraberlik vurgulu konuşmasını hatırlatan Elitaş, yeni bir çözüm süreci ihtimaline dair sorulara şu yanıtı verdi:

“Bahçeli’nin bu adımından sonra DEM Parti’nin Türkiye partisi olma yolunda adım atması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu parti, Kandil'den talimat almıyorsa ve iradesini özgürleştirdiyse, o zaman DEM Parti ile konuşarak sorunları çözme imkanımız mevcut.”

Tüm bu gelişmeler, Türkiye siyasetinde yeni bir çözüm süreci ihtimalini yeniden tartışmaya açarken, Erdoğan’ın atacağı adımlar ve süreçteki gelişmeler merakla bekleniyor.