En Kutlu Doğum

En kutlu doğum kutlamasına çok küçük bir katkı olarak önce internet editörümün ilettiği bir bilgi notu ve talebi sonra da bir şiirimi sunacağım. “Evvelce Peygamberimizin (s.a.) doğumunu 20 Nisan’da ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak kutlardık. Fakat birkaç yıl önceki ‘malum tartışmalar’ nedeniyle o hafta iptal edildi ve haftanın artık Mevlid Kandili’ne göre kutlanması kararlaştırıldı. Fakat böyle olunca, kandil, miladi takvim içinde her yıl 11 gün geriye kaydığı için, gittikçe okul çalışma takvimini sıkıştırmaya

En kutlu doğum kutlamasına çok küçük bir katkı olarak önce internet editörümün ilettiği bir bilgi notu ve talebi sonra da bir şiirimi sunacağım.

“Evvelce Peygamberimizin (s.a.) doğumunu 20 Nisan’da ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak kutlardık. Fakat birkaç yıl önceki ‘malum tartışmalar’ nedeniyle o hafta iptal edildi ve haftanın artık Mevlid Kandili’ne göre kutlanması kararlaştırıldı. Fakat böyle olunca, kandil, miladi takvim içinde her yıl 11 gün geriye kaydığı için, gittikçe okul çalışma takvimini sıkıştırmaya başladı. Mesela bu yıl haftayı kutlamak için okul açıldıktan sonra sadece bir hafta süre vardı. Malum bir de ilk hafta, okullarda yeni eğitim yılı hazırlıklarının yapıldığı yoğun bir haftadır. Dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerin Mevlid-i Nebi haftasına hazırlanmak için çok kısıtlı zamanları oldu. Hatta önümüzdeki yıl ve devamında Mevlid Kandili ve haftası büyük ihtimalle ‘öğrencilerin okulda olmadığı’ eylülün başına denk gelecek.

Bu nedenlerle camiamız, gelecek sene ve sonrası için Peygamberimizin Mevlîd’ini okullarda rahat bir şekilde kutlamamız için bir çözüm geliştirmelidir. Bu haftanın tekrar uygun olan sabit bir miladi tarihe konulması yerinde olacaktır.”

Samimi bir tespit ve rica, çözüm ilgililere düşüyor.

EN KUTLU DOĞUM

Rabîulevvel ayı pazartesi gecesi

Âmine annemizin, meleklerden nicesi

Kuşatmış hanesini bir heyecan bir telâş

Bekliyordu kâinât varlığın bir-incisi

Sonra doğdu kâinât nura gark oldu o gün

Yerde gökte bir sevinç sanki bayram ve düğün

Nasıl sevinmesinler gelen herkese rahmet

Şefâati herkese, beklenen o büyük gün

Bir Allah’a kulluğun örneğini gösterdi

“Allah bir, ben elçisi, yolum da Kur’an” derdi

Bu en büyük lütfudur Allah’a şükredelim

Habîb’ini kullara büyük armağan verdi

Bu gelen tevhid eri bu gelen put kırıcı

Bu gelen sevgi dolu yaraları sarıcı

Çağımız O’na muhtaç başka çaresi yoktur

Bugün tek yol O’nundur O’dur hakka çağrıcı

Peygamberler zinciri onunla son bulmuştur

Zinciri onaylayan nurlu mühür olmuştur

Kitap ve Sünnetiyle hayattadır Peygamber

O’nu anan gönüller feyiz ve nur dolmuştur

Heyecan duyuyoruz bu ay bu gün geldikçe

Güzel insan oluruz O’nu candan sevdikçe

Allah da bizi sever biz Habîb’e uydukça

Her gün O’nun doğumu olur, kalbe erdikçe