Ekrem Açıkel yeni vergilere tarihe geçecek yorum yaptı. Şahin alan da lüks jeep alan da aynı parayı ödeyecek

Halk TV Hafta Sonu Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, günlerdir tartışılan Savunma Sanayi katkı payı düzenlemesi adı altında oyuncaktan, kol saatine kadar her şeyden vergi alan düzenlemeyi canlı yayında yorumladı.

Açıkel şu ifadeleri kullandı:

BU VERGİ KOMASIDIR

"İsrail bizi hedef alacakmış. E ne yapalım. Silahlanmamız lazım. Bu korkularla adı konmamış vergiler katkı payları geldi. Bu kardeşiniz sizi uyarmıştı. Halk TV'de ikinci yılımı bitiriyorum. Zor günler geliyor dedik. Yoksulluk vergiler geliyor dedik. Arşiv şahidimiz. Şimdi işin adını koyalım. Ozan Bingöl hocanın tanımlamasına göre bunun adı Vergi Komasıdır. Gerekçe, İsrail Türkiye'ye saldırabilir. Mehmet Şimşek yeni vergi yok demişti. Peki oksijene vergi koyacak mısınız?"

TUTARSIZLIĞIN BÖYLESİ

"Kredi kartı limitine vergi alan dünyada ilk ülkeyiz. Bize ne dediler: devlet gelir kaybediyor. Vergi kaçakçılığına karşı harcamaları kredi kartı ile yapın dediler. Üzerine yeni banknotta basmadılar. Şu anda banknota ihtiyacımız var. IBAN da yasaklandı. Şimdi de kredi kartına limit getirildi. Tutarsızsınız."

ADALETSİZLİĞİN KİTABI YAZILDI

"Gayrimenkul alım satımında taraflardan 750 lira katkı alınacak. Ev veya dükkan olabilir. 1 Milyon liraya gecekondu aldınız diyelim. 200 Milyon lüks alanla aynı parayı değer biçiyorsunuz. Üstelik normalde alıcı da satıcı da yüzde 2 vergi alırken. Adaletsizliğin kitabını yazdınız."

ARABA VERGİLERİNE DOYAMADILAR

"Sıfır araçlara 3 Bin lira, ikinci ele 1500 TL katkı payı koydular. Tüplü şahini olan da 3 Bin lira ödeyecek kocaman lüks aracı olan da 3 bin lira ödeyecek.

Motokuryelere vergi planlanmıştı ama geri çekildi. Şimdi onu nasıl geri alacaklar. 100cc altına da MTV konuldu. Bu ne demek biliyor musunuz? Deli dumrul vergisi demek."

"Hayırlı uğurlu olsun. Peki vatandaşlar ne düşünüyorsunuz. Bu ülkede yanlış kararların bedelini ödemediler. Garibanın sırtına bu salmaları bıraktılar."