EKPSS TERCİH TARİHLERİ 2024 | EKPSS tercihleri başladı mı, ne vakit yapılacak? Engelli KPSS tercih müracaat sorgulama

Engelli vatandaşların kamuda misyon almaları için girdikleri EKPSS geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmişti. İmtihanın akabinde tercih periyodu ile ilgili bekleyiş başladı. 2024 EKPSS tercih kılavuzu ise ÖSYM tarafından yayımlanıyor. Pekala, EKPSS tercihleri başladı mı, ne vakit yapılacak? Ayrıntılar haberimizde...

2024 EKPSS Tercih Kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlanıyor. Adaylar müracaatlarını belirlenen tarihlerde internet sitesi üzerinden online halde gerçekleştirebilecekler. ÖSYM Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih tarihleri ne vakit? sorusunun cevabı ve bilmeniz gereken tüm ayrıntıları haberimizde derledik.

EKPSS TERCİHLERİ NE VAKİT?

EKPSS tercih tarihleri şimdi muhakkak olmadı. ÖSYM tarafından EKPSS tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte tercih tarihleri de netlik kazanacak.

TERCİH VE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

EKPSS sonuçlarına ve kuraya nazaran yapılacak yerleştirme süreçleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği takımlar, takım sayıları ve şartları, tercihlerin alınması ve yerleştirme süreçleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.

TERCİHLERİN YAPILMASİ İÇİN GENEL BİLGİLER

Adayların tercihlerini, imtihana girdikleri tahsil seviyesindeki takımlar ortasından yapmaları gerekiyor. İmtihana girilen tahsil seviyesinden mezun olamama yahut imtihandan sonra daha üst bir tahsil seviyesinden mezun olma üzere nedenler, adaya, imtihana girdiğinden farklı bir seviyede tercih yapma hakkı tanımaz.

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercih müddetinin son günü itibariyle imtihana girilen tahsil seviyesinden mezun olunması gerekiyor. Tercih sürecinde mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmaz. Engelli adayların memur takımlarına yerleştirilmelerinde EKPSS yahut kura sonucuna nazaran yerleştirme usulleri uygulanır. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur takımlarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alınan puanlar kullanılır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim seviyesinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınır. Adaylar, ilan edilen takımlara EKPSS puanı temel alınarak tercihlerine nazaran yerleştirilir. İlan edilen takımlar ortasından tıpkı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi prestijiyle evvel mezun olmuş olana, bunun birebir olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınır.