EKPSS KURA GEÇ MÜRACAAT EKRANI 2024 | ÖSYM EKPSS kura geç müracaat fiyatı ne kadar? Nasıl yapılır, kimler başvurabilir?

ÖSYM tarafından düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura çekilişinde müracaat sürecini kaçıran adaylar için geç müracaatlar, 4 Haziran Salı günü başlıyor. Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında engelli işçi olarak çalışmak isteyen bireylerin atanabilecekleri takımlara yerleştirilmesini sağlayan EKPSS kura geç başvurusu hakkında arama motorlarında sorgulanan ÖSYM EKPSS kura geç müracaat fiyatı ne kadar? Nasıl yapılır, kimler başvurabilir?' sorularının karşılığını sizler için derledik. İşte 2024 EKPSS kura geç müracaat ekranı ve ayrıntılar...

EKPSS KURA GEÇ MÜRACAAT 2024 | Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı akabinde kura çekimi için müracaat sürecinin sona ermesinin akabinde başvuruyu kaçıran adaylara ikinci bir talih veriliyor. 4 Haziran Salı günü ÖSYM AİS ekranından yapılacak geç müracaatlar için araştırmalar sürat kazandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların müracaat yapabileceği EKPSS kura geç başvurusı hakkında sorgulanan 'ÖSYM EKPSS kura geç başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvurabilir?' sorularını haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

2024 EKPSS KURA GEÇ MÜRACAAT TARİHLERİ

ÖSYM müracaat ve imtihan takvimi kapsamında EKPSS kurasına geç müracaatlar 4 - 5 Haziran tarihleri ortasında alınacak. 4 Haziran Salı günü saat 10.00'da açılacak olan geç müracaat ekranından yapılacak süreçler, 5 Haziran Çarşamba günü saat 23.59'a kadar tamamlanacak. Aksi halde adayın başvurusu geçerli olmayacak.

2024 EKPSS KURA GEÇ MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2024 EKPSS KURA GEÇ MÜRACAAT FİYATI NE KADAR?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye nazaran, EKPSS kura geç müracaat fiyatı 75 TL olarak belirlendi.

2024 EKPSS KURA GEÇ MÜRACAAT FİYATI ÖDEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2024 EKPSS KURA BAŞVURUSUNDA MAHZUR ORANI KAÇ OLMALI?

EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" kararlarına uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabilecektir.

ÖSYM EKPSS KURA GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yukarıdaki linke tıklayan adaylar, açılan ekranda kendilerinden istenen TC Kimlik Numarası ve ÖSYM aday şifresini girerek müracaatlarını yapabilirler.

Daha evvel ÖMSS/EKPSS'ye başvuran ve mahzur durumuna ait bilgilerinde değişiklik bulunmayan adaylar için tekrar Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Evrakı DÜZENLENMEYECEKTİR. ÖSYM Aday Süreçleri Sisteminde geçerli fotoğrafı olan ve eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayan adaylar ÖSYM'nin internet sitesinden 2024 EKPSS/KURA'ya müracaatlarını kişisel olarak yapabileceklerdir.

İlk kere imtihana girecek adaylar, EKPSS yahut kuraya başvuracak adaylardan ÖSYM Aday Süreçleri Sisteminde EKPSS/KURA için gereken mani kümesi bilgisi bulunmayan yahut EKPSS/KURA pürüz kümesi bilgisinde değişiklik olan adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Dokümanı düzenlenecektir.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Dokümanı, her aday için vazifeli tarafından 3 nüsha düzenlenerek aday ve misyonlu tarafından imzalanacaktır (İmza atamayacak durumda olan engelli adaylar için imza alanına ikaz yazınız.) 3 nüsha olarak düzenlenen ve imzalanan bu evrakın bir nüshası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünde, bir nüshası adayda kalacaktır. Öbür nüsha ise aday tarafından müracaatın yapıldığı ÖSYM Müracaat Merkezi görevlisine teslim edilecektir.

Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı evrakında adayın yalnızca mahzur kümesi yazılacak, pürüzüne ait öteki bilgiler boş bırakılacaktır.

2024 EKPSS MÜRACAAT KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM EKPSS KURA KİMLER BAŞVURABİLİR?

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 48'inci hususu 7'inci fıkrası hariç başka şartları taşıyan adaylar başvurabilecektir. EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" kararlarına uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabilecektir. 2024-Kura'ya başvuracak adayların Ek'te yer alan 2024-EKPSS/Kura Müracaat Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.