Düzce’ye domuz eti yediren AKP’li isimden skandal savunma

AKP Düzce İl yönetiminde görevli Murat Saydam'ın sahibi olduğu Saydamlar Organizasyon'un yemeklerinde domuz eti tespit edildi, firmanın pek çok KYK yurdunun yemekhanesini işlettiği ortaya çıktı. Söz konusu olay Türkiye'nin gündemine otururken firmadan skandal bir savunma yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit-tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde Saydamlar Organizasyon'un domuz eti kullandığı tespit edildi.

Düzce'de hizmet veren Saydamlar Organizasyon'un pek çok KYK yurdunun da yemekhanesini işlettiği öğrenilmiş, öğrencilerin yemekler hakkında şikayetleri de gündeme gelmişti. 

Pek çok organizasyonda hizmet veren firmanın sahibi Murat Saydam'ın AKP Düzce İl Başkanlık yönetiminde uzun yıllar görev yaptığı ortaya çıktı. 

Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan yemek firmasının domuz eti skandalı herkesi ayağa kaldırdı. 

Söz konusu skandala ilişkin firma sessizliğini bozdu. 

"İTİBAR SUİKASTİ"

Ürünlerinde domuz eti tespit edilen Saydamlar Catering, pes dedirten bir savunma yaparak Bakanlık tarafından ifşa edilen olayı "Yukarıdaki sebepler ve yapılan itirazlarımız değerlendirilmeden ve sonuca ulaşmadan idari bir işlem tesis edilerek işlem yapılması vecibelerini eksiksiz yerine getiren firmamızın telafi edilemeyecek ticari itibar suikastine uğramasına ve zarar görmesine neden olmakla bu durum bilim vicdan ve hakkaniyet ölçüsüne uymamaktadır.

Kaldı ki, bizim ne kadar vatanını bayrağını seven, istihdam konusunda hassas, devlete vergisini veren, ailesinin dini dünyevi uhrevi hassasiyetini tüm DÜZCE halkınca bilindiği kanaatindeyiz. Bize yapılan bu haksız mesnetsiz yakıştırmaların siyasi, politik, ticari hesaplaşmalardan kaynaklı olduğunu da biliyoruz, hissediyoruz" sözleriyle 'itibar suikasti' olarak değerlendirdi.

Firma tarafından yapılan açıklamada "İlgili tespit döneminde ve tarihlerinde firmamızın aynı menü ile teslim ettiği tüm ürünlerde yapılan test sonuçlarının olumlu ve temiz çıkmasına, dönem menü ürünlerinin tüm bileşenlerinin firmamızca bağımsız test kuruluşlarınca ve tarım bakanlığı test birimlerince ayrı ayrı incelenmesine, raporlanmasına ve olumsuz bir sonuca rastlanılmamasına rağmen sadece bir numuneden alınan tespit ile bu kararın verilmesi haksız ve adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır" denildi.

"VATAN BAYRAK DİN..."

Bayrak, din ve devlet üzerinden yapılan savunmada "Bizim ne kadar vatanını bayrağını seven, istihdam konusunda hassas, devlete vergisini veren, ailesinin dini dünyevi uhrevi hassasiyetini tüm Düzce halkınca bilindiği kanaatindeyiz." ifadeleri dikkat çekti.