Dünyaca ünlü markalara üretim yapıyordu: Türkiye’nin giyim devi iflas etti
12 ülkeye ihracat gerçekleştiren ve dünyaca ünlü markalara üretim yapan Türkiye'nin tekstil devi Fi Triko'nun iflası 14 Kasım tarihinde duyurulmuştu. Bakırköy 1. İcra Dairesi, bugün yayınladığı ilanda firmanın mal varlıklarının tasfiye sürecini karşılamaya yeteceğini söyleyerek, 16 Ocak tarihinde alacaklılar için toplantı yapılacağını belirtti.
Türkiye'de uygulanan sıkı para politikaları, son yıllarda çok sayıda işletmenin ucuz finansmana erişimini imkansız hale getirirken, özellikle tekstil sektöründe yaşanan konkordato ve iflas haberleri her geçen gün artmaya devam ediyor.
Son olarak 14 Ağustos'ta 3 ay süre ile konkordato ilan eden ancak bu süreçte ekonomik durumunu toparlayamayan Fi Triko, konkordato komiser heyetinin hazırladığı rapor sonucunda 14 Kasım itibarıyla resmen iflas etmişti. Batık şirketin tasfiye sürecinin nasıl yürütüleceği ve aralarında tedarikçiler ve bankaların da bulunduğu milyonlarca liralık ödemenin ne şekilde yapılacağı merak konusu olurken, Bakırköy 1. İcra Dairesi'nin yayınladığı ilan ile tasfiye sürecine yönelik takvim kesinlik kazandı.
VARLIKLARI TASFİYE İÇİN YETERLİ BULUNDU
Paylaşılan ilanda şirketin mal varlıklarının tasfiye sürecini yürütmek için yeterli görüldüğü belirtilirken, iflas sürecinin 'adi usulde' yürütülmesine hükmedildi.
Paylaşılan ilanda, alacaklılar için düzenlenecek toplantıya ilişkin "16/01/2025 Perşembe günü saat 14.00'da Osmaniye Mahallesi, İsmail Erez Bulvarı Bakırköy/İSTANBUL Bakırköy Adalet Sarayı 1. İcra ve İflas Dairesi'nde 1. Alacaklılar toplantısı yapılacağından alacaklıların bu toplantıya gelmeleri veya yetkili bir vekil göndermeleri ve aynı zamanda müflis ile müşterek borçlu olanlar ve kefillerinin ve borcu tekeffül edenlerin veya bunların vekillerinin bu toplantıda hazır bulunmaya hakları olduğu,
İlan ve tebliğ olunur." ifadelerine yer verildi.
DEV MARKALARA ÜRETİM YAPIYORDU
Fi Triko, aralarında Pierre Cardin, Zara, Us Polo, LC Waikiki ve DeFacto gibi markalarında bulunduğu giyim sektörünün dev şirketleri için birçok üretimde bulunurken, dünyanın 12 ülkesine ihracat gerçekleştirmekteydi.
1500 metrekarelik bir alanda üretim gerçekleştiren şirket, son yıllarda çok sayıda şirketin mali darboğazına girmesiyle birlikte büyük sıkıntılar yaşadı ve 14 Kasım tarihi itibarıyla iflasını açıkladı.