Diyanet İşleri Başkanlığı’nı denetlemeye kadro yetmiyor

Personel sayısı bakımından 11 ilin nüfusunu geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı devasa yapıyı denetleyebilmek için 10 müfettiş yardımcısı daha almak için ilana çıktı.

AKP döneminde hızla büyüyen ve 211 bin 164 personel sayısıyla 11 ilin nüfusunu geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı devasa yapıyı denetleyebilmek için 10 müfettiş yardımcısı daha almak için ilana çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından alınacak müfettiş yardımcıları yazılı ve sözlü olmak üzere iki ayrı sınavdan geçirilecek. Başvuru için 2023 ve 2024 yıllarında yapılan KPSS P3 sınavından 50 puan almak yeterli sayıldı. Ancak 2011’den bu yana Diyanet’te çalışanlarda KPSS şartı aranmayacak. Bununla birlikte sınava katılabilmek için Diyanet’te vaizlik, dengi ve üstü kadrolarda halen görev yapıyor olmak da gerekiyor.

Yazılı sınav 13 Ekim, sözlü sınav da 11 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Yazılı sınavda Anayasa, Diyanet mevzuatı, ceza kanunları ile Türkçe kompozisyon ve Arapça konularındaki sorulara yanıt istenecek. Sözlü sınavda ise adayların Kur’an-ı Kerim tilaveti ve anlamı, tefsir, hadis, akaid, fıkıh, siyer-i nebi, Türk-İslam tarihi ve genel kültür bilgileri ölçülecek.