Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın damadının İsrail boykotunu deldi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın damadının İsrail boykotunu deldiği ortaya çıktı. Erbaş’ın damadı Berat Şirinat’ın, boykot listesindeki akaryakıt markası ve madeni yağ markasının distribütörlüğünü yaptığı öğrenildi.

Türkiye’de de milyonlarca yurttaş, İsrail katliamına tepki gösterdi. TBMM de dahil olmak üzere çok sayıda kamu kurumu İsrail menşeili ürünlere yönelik boykot kararı aldı. Vatandaşlar İsrail'i destekleyen şirketlerin ürünlerini almayarak boykotu destekledi.

BOYKOT ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanlığı da hem açıklamalarıyla hem de Başkan Ali Erbaş’ın sözleriyle yurttaşları boykota davet etti. 6 Ekim’de Taksim Camii önünde açıklama yapan Erbaş, 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı işgal ve soykırıma tepki göstererek, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi. Erbaş, İsrail ürünlerine yönelik boykot çağrısını yineleyerek, “Tüm alanlarda boykota devam edilmesi insan olmanın asgari bir gereğidir” dedi.

DAMADI BÖLGE DİSTRİBÜTÖRÜ ÇIKTI

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre: her konuşmasında boykot çağrısını anımsatan Erbaş’ın damadının ise boykot listesindeki iki ürünün bölge distribütörlüğünü yaptığı belirlendi. Damat Şirinat’a ait olan ve 2007 yılında kurulan petrol ürünleri ile otomotiv alanındaki şirketin, “İsrail’e destek vermek” ile suçlanan markaların Sakarya’daki temsilcisi olduğu bildirildi. Distribütörlüğün 2011 yılında alındığı, 2012 yılında ise şirketin, “Genel satış performansı Türkiye birinciliği” elde ettiği belirtildi. Öte yandan şirketin, markanın dünyada yalnızca 69 kişiye verdiği, “Elçilik kulüp üyesi” unvanına sahip olduğu da ifade edildi.