Discord’a ne oldu, erişim engeli mi geldi? Discord neden açılmıyor | Son dakika Discord haberleri


DİSCORD'A NE OLDU?

Topluluk oluşturarak iletişim sağlamayı hedefleyen Discord'a bu sabah saatlerinde giriş yapmak isteyen kullanıcılar uygulamaya bağlantı sağlayamayınca 'Discord kapatıldı mı?' sorusunun yanıtını aramaya başladı. Discord'a ne olduğuna dair yanıt ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.


ADALET BAKANI AÇIKLADI

Bakan Tunç sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir."


BTK EKRANI

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu (BTK) üzerinden 'Discord kapatıldı mı?' sorusuna site bilgileri sorgu sayfası üzerinden seçeneğin yanıt arayan kullanıcılar bu ekranla karşılaşıyor.


DİSCORD NE ZAMAN AÇILACAK?

Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getiren Discord uygulamasının ne zaman açılacağına ya da açılıp açılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.


DİSCORD NEDİR?

Discord, topluluk kurma için tasarlanmış bir Amerikan anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. Aralık 2020 tarihi itibarıyla 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı ve aylık 140 milyon aktif kullanıcısı vardır.


Discord Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve Web tarayıcısı üzerinde çalışabilmektedir