Discord kapanacak mı? Bakandan discord erişim engeli sinyali!

Discord, çocuklara yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar iddialarıyla gündeme oturdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, platformun erişime kapatılmasıyla ilgili soruları yanıtladı. Uraloğlu, bu konuda değerlendirmelerin devam ettiğini belirterek, “Şu anda alınmış bir karar bulunmuyor,” açıklamasını yaptı. Peki, Discord kapanacak mı?

Mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord, son günlerde gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar gibi iddialarla gündeme geliyor.

Sosyal medyada ortaya atılan iddialar, uygulamanın engellenip engellenmeyeceği sorusunu gündeme taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord platformuna ilişkin sorulara yanıt vererek, Discord kapanacak mı, sorusuna da açıklık getirdi.


"YASAKÇI BİR YAKLAŞIMI BENİMSEMEK İSTEMİYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İçişleri, Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlarıyla hafta sonu bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. “Yasakçı bir yaklaşımı benimsemek istemiyoruz, ancak gençleri korumak adına gerekli adımları atmaktan çekinmeyiz,” diyen Uraloğlu, erişim engeli konusunda henüz kesin bir kararın alınmadığını vurguladı. Bakan, “Yasakçı bir tutum yerine, gerekli önlemleri değerlendirerek erişim engelini tartışıyoruz,” ifadesini kullandı.

BAKANDAN AİLELERE ÇAĞRI

Bakan Uraloğlu, anne ve babalara da önemli bir uyarıda bulundu. “Çocuklarımızın internet kullanımını denetleme konusunda ailelerin sorumluluğu büyük," diyen Uraloğlu, ebeveynlere seslenerek, "Çocuklarınızın ziyaret ettiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından izleyin," tavsiyesinde bulundu.