Dış basından Kerem Aktürkoğlu’na methiye!

Portekiz Süper Ligi gruplarından Benfica'da forma giyen ulusal futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu, Boavista maçında gösterdiği performansın akabinde övgü yağmuruna tutuldu. İşte Kerem için atılan manşetler ve maçtaki performansı...


Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, transfer periyodunun kapanmasına sayılı saatler kala transfer olduğu Benfica'da üçüncü maçına çıktı.


Portekiz Üstün Ligi'nde Boavista'ya karşı birinci 11 başlayan yıldız oyuncu, evvelki iki maçında sürdürdüğü büyüleyici performansı bu maçta da devam ettirdi.


Aktürkoğlu'nun 11. dakikada Vangelis Pavlidis'e yaptığı asist ile Benfica 1 - 0 öne geçmeyi başardı.


Ardından Kerem - Orkun işbirliği bir kere daha devreye girdi ve 31. dakikada Orkun Kökçü, Kerem'in attığı pası gole çevirerek skoru 2 - 0 yaptı.


90+2'de Cabral'ın golü ile skor 3 - 0 olarak belirlendi ve Benfica, deplasmandan 3 puanı alarak ayrıldı.


Kerem Aktürkoğlu'nun ses getiren performansı dış basında manşetlere taşındı. İşte NTV Spor'un derlediği o tabirler...


A Bola, Kerem Aktürkoğlu'na 7 puan vererek maçın en yeterli oyuncusu seçti. Ayrıyeten Portekiz merkezli spor gazetesinde şu yorum yapıldı:


"Kerem Aktürkoğlu, Benfica'nın galibiyetinde bir sefer daha belirleyici oldu. Pavlidis'e asistini yapmadan evvel Boavista savunmasını etkisiz bıraktı. İkinci asist ise Orkun Kökçü'nün pası gole çevirmesiyle geldi."


Mundo Deportivo'da yer alan maç haberinde ise, "Benfica, Boavista'yı 3 - 0 mağlup etti ve Kerem Aktürkoğlu asistleriyle maçın kahramanı oldu." denildi.


Bir başka İspanyol gazetesi AS ise gayret için şu tabirlere yer verdi, "Türk yıldız, büyülü bir haftayı iki asistle kapattı. Benfica ile birinci 3 maçında 2 gol ve 2 asist."