Dilan Polat’ın ev hapsi talebine mahkemeden flaş yanıt

Kara para aklama suçlamasıyla haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istenen Dilan ve Engin Polat’ın yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşanıyor. Dilan Polat’ın avukatları, tutukluluk halinin sona ermesi için tüm adli kontrol şartlarının uygulanabileceğini belirtti, ancak bu talep mahkeme tarafından reddedildi.

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Avukatlar, dosyaya gelen MASAK raporunun lehlerine olduğunu ve Dilan Polat’ın sağlık sorunlarını ileri sürerek tahliye talebinde bulundular. Ancak mahkeme, kaçma şüphesi sebebiyle bu talebi reddetti.

Avukatlar, bu karara itiraz ederek, tahliye talebinin yeniden değerlendirilmesini istediler. Eğer tahliye gerçekleşmezse, ev hapsi gibi adli kontrol hükümlerinin uygulanabileceğini belirttiler. Ancak, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi de bu itirazı reddetti. Mahkeme, Dilan Polat’ın suç işlediğine dair kuvvetli şüphe oluşturan somut delillerin bulunduğunu ve adli kontrol şartlarının yetersiz kalacağını belirtti.

Engin Polat’ın kardeşi Alper Kürşat Polat da tahliye talebinde bulundu. Ancak mahkeme, kaçma ve delilleri karartma ihtimali nedeniyle bu talebi de reddetti. Yargılamanın önümüzdeki ay başlaması bekleniyor.