DİAYDER davasında karar açıklandı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) başkanı Ekrem Baran ve 22 üyesinin "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla yargılandığı davada karar açıklandı.

Mahkeme, Ekrem Baran ve iki sanığı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Çeşitli sanıklar hakkında farklı oranlarda hapis cezaları verilirken, 6 sanık ise beraat etti.

SANIK AVUKATI MAHKEMEDE GÖZALTINA ALINDI

Duruşmaya 11 sanık ve avukatları katılırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 44 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 37 kişi gözaltına alınırken, sanık avukatı Bedirhan Sarsılmaz da duruşma salonunda gözaltına alındı.

DERNEK BAŞKANI VE 2 KİŞİ 7 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti kararında, Ali Fuat Hatip, Aydın Ayhan, Fahrettin Ülgün, Hafit Tunç, İbrahim Şek, Nasri Tonguç, Nezir Erdemci, Nur Mehmet Işık ve Mehmet Şimşek'in, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis, Ekrem Baran, Mehmet Emin Aslan ve Rıza Oğur'un aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmalarına, Fevzi Barış, Lütfi Büyükefe, Sefa Mehmetoğlu ve Mehmet İnan'ın "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan 1 yıl 13 ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.