DGS tercih sonuçları açıklandı! DGS tercih sonuçlarını sorgulama sayfası

DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar DGS sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecek. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla kayıt hakkı kazanan öğrencilerin işlemleri ilgili üniversite tarafından 2 Ekim ile 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirebilecek.

Eğitimine dört yıllık bir bölümde devam isteyenlerin katıldığı DGS için tercih süreci tamamlandı ve tercih sonuçları bugün açıklandı. Dikey Geçiş Sınavı, 2 yıllık önlisans programını bitiren adaylara 4 yıllık lisans programına geçiş imkanı tanıyor. ÖSYM tarafından açıklanan sınav sonuçları doğrultusunda tercih yapan adayların yerleştirme işlemleri tamamlandı.

DGS TERCİH SONUÇLARI SORGU EKRANI

DGS KAYITLARI NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

DGS TERCİH SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.