Devler peşinde

Abdülkerim, ulusal kadroda da farkını ortaya koydu. Almanya maçındaki performansıyla büyük beğeni toplayan deneyimli oyuncu, İnter, Sevilla, Arsenal, Manchester United üzere Avrupa'nın kıymetli ekiplerini peşine taktı.

Galatasaray'ın başarılı ismi Abdülkerim Bardakcı her maç devleşmeye devam ediyor. Sarı-kırmızılı grupta savunmanın değişmez ismi olmayı başaran ve bu sezonki tüm maçlarda vazife yapan Abdülkerim, bu çıkışını ulusal kadroya da taşımayı başardı. Stefan Kuntz devrinde dertli günler yaşasa da Montella'nın gelişiyle adeta kendisini buldu. Almanya maçında da bu durum patlamaya dönüştü. Ferdi'nin attığı golün asistini yapan tecrübeli oyuncu, Yusuf'un ağlara gönderdiği penaltıyı da kazandıran isim oldu.

MASAYA OTURACAKLAR

Almanya galibiyetinin mimarı olan Abdülkerim Bardakçı, 7.8 raytingle Sofascore tarafından maçın adamı seçildi. Oyuncunun bu yüksek performansı taliplerinin de artmasına neden oldu. Sevilla, İnter, Arsenal, Manchester United üzere Avrupa'nın değerli ekiplerinin ulusal yıldızı, takibe aldıkları ve devre ortasında Galatasaray'ın kapısını çalmaya hazırlandıkları bildirildi. Bu ortada Galatasaray da boş durmuyor. 2025 yılında bitecek mukavelesinin uzatılması için görüşmelerin hızlandırılması kararı alındı. Maaşına da artırım yapılacak. 19.5 milyon TL'lik fiyatının 45 milyon TL'ye çıkarılması gündemde...

İNGİLİZ OLSA 80 MİLYON EURO

Dünyaca ünlü futbol sayfası Out Of Context Football'dan Abdülkerim Bardakcı paylaşım geldi. Galatasaray ve ulusal kadroda devleşen oyuncunun piyasa bedelinin düşük olmasına gönderme yapıldı. Abdülkerim'in Türk vatandaşı olarak piyasa pahasının 6.5 milyon euro olarak gösterilen paylaşımda, "Brezilyalı olsa 35 milyon euro, şayet İngiliz olsaydı 80 milyon euro kıymeti olurdu" değerlendirmesi yapıldı. "Out Of Context Football" hesabının yaptığı paylaşım kısa müddette binlerce kişi ulaştı ve gününün en çok konuşulan bahisleri ortasında yer aldı.

GÖZÜMÜ ALAMADIM

Almanya maçı sonrası teknik yönetici Julian Nagelsmann'dan Abdülkerim'e büyük övgü geldi. Nagelsmann, "Türkiye savunmada Abdülkerim Bardakcı'ya sahip olduğu için çok şanslı. Dünya standartlarında bir stoper. Gözümü ondan alamadım. Koridorda onu bekledim ve tebrik ettim. Muazzam bir performans sergiledi" diye konuştu.

20 MİLYON LİRA EDER MİSİN?

Abdülkerim Bardakcı'nın Galatasaray'a transferi de epeyce dikkat cazibeli... Konyaspor'da sergilediği performansla isminden kelam ettiren oyuncu, 2022-23 dönemi öncesi Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın transfer listesine girdi. Yapılan görüşmelerde Fenerbahçe öne çıksa da Bardakcı'nın, Lider Ali Koç'un "Sen 20 milyon lira eder misin?" kelamları üzerine köprüleri attığı sav edilmişti. Daha sonra da başkanvekili Erden Timur'un ortaya girmesiyle Galatasaraylı oldu. Timur'un, sarı-kırmızılı kulüpteki birinci transferi ve Fenerbahçe'ye birinci çalımı olarak da biliniyor. Galatasaray ulusal futbolcunun bonservisi için Konyaspor'a 2.8 milyon euro ödedi.

LİDER RUHLU

Saha içinde başkan karakteri, güçlü duruşu ve uzun top başarısıyla göze çarpan Abdülkerim her ne olursa olsun maçın son anına kadar çabayı bırakmaması ve savaşçı futboluyla tanınıyor.

GEÇİT VERMEDİ

Abdülkerim Bardakçı, Harika Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde en çok hava topu kazanan ve ikili çaba kazanan stoper durumunda... Kane, Rashford, Sane ve Bruno Fernandes üzere dünya çapında isimlerle karşılaşsa da Şampiyonlar Ligi ve Harika Lig'de çıktığı 16 maçta rakip santraforlara karşı yalnızca 5 ikili uğraş kaybetti.