Destek olun kızlar okusun

Üniversiteli Kadınlar Derneği’nden çağrı... Dernek, 2 bine yakın üniversiteli kıza burs veriyor. Başkan Güler “Başvurulara yetişemiyoruz. Daha fazla bağışçı bekliyoruz” dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) 19 Aralık 1949 tarihinde önder üniversite mezunu kadınlar tarafından kuruldu. Köklü derneğin bugün genel başkanlığını Meral Güler yürütüyor. Dernek, yoksul kız öğrencilerin üniversitelerde okumalarına destek amacıyla da burs veriliyor. Geçen yıl 2 bine yakın öğrenci burstan yararlandı. Deprem bölgesindeki 400 kız öğrenciye burs olanağı sağlandı. Dernek 29 şubesi ile 20 ilde burs vermeye devam ediyor. Başkan Meral Güler, “Başvurup da burs veremediğimiz çok sayıda öğrencimiz var. O yüzden daha fazla bağışçımız olmasını istiyoruz. Bunun için burs vermek isteyenlerin yanımızda olmasını arzu ediyoruz” diyerek çağrı yaptı.

‘İLERİCİ EĞİTİM ALSINLAR’

Birçok platformun içinde etkin rol oynayan TÜKD, “Yemek koalisyonu” içinde de yer alıyor. Başkan Güler, “Kadının daha adil ve eşit bir dünyada yaşayabilmesi için öğrencilerin dinci değil ilerici bilimsel eğitim ile buluşmaları ve bu şekilde ilerlemeleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne faydalı gençler olmaları için çabaladıklarını” belirtiyor ve şunları ekliyor:

“29 şubesi ile önemli projeler gerçekleştiriyoruz.  Derneğimiz, Dünya Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Avrupa Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesi. Derneğimiz bin bir sorunla boğuşan kadınlara destek olmayı, o sorunlara çareler üretmeyi misyon edindi. Kadınların karar mekanizmalarında yer almalarının önemine inanıyoruz. Bunun da eğitimle gerçekleşeceğini biliyoruz. Bu kadınların yetişmesine katkı sunmak için başlattığımız ‘Dostluk köprüsü’ projemiz ile hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Üniversite giriş sınavlarında büyük başarı göstererek devlet üniversitelerine yerleşen başarılı genç kadınlara destek oluyoruz” dedi.

‘YEMEK VE SU VERİLSİN’

Bazı dernek ve sendikalarla “Türkiye Okul Yemeği Koalisyonu” oluşturduklarını da kaydeden Güler, amaçlarının okullarda bir öğün kaliteli yemek verilmesi, içme suyu dağıtılması olduğunu belitti. Güler “Çocuklar musluk suyu içiyor. Bu konuda girişimlerimiz koalisyon içinde yer alan kuruluşlarla birlikte sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, belediyelerin, öğrencilere yemek vermesi konusunda ısrarcıyız” diye konuştu.