Derbide hesaplaşma! Galatasaray ve Beşiktaş’ın muhtemel 11’leri…

Süper Lig'de haftanın derbisinde Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı ağırlıyor... Osimhen, Mertens ve Icardi’nin Gedson, Rafa ve Immobile ile düellosu Süper Kupa’nın rövanşı olacak. Hem de ligdeki iki namağlup takım zirvenin matematiğini yeniden yazacak. Eşsiz şova hazır mısınız?

Ne güzel bir gün! Bu akşam G.Saray-Beşiktaş derbisi var. Futbola doyacağız. Ligde namağlup kalan iki takımın mücadelesi hem sezon başında Beşiktaş’ın 5-0 kazandığı Süper Kupa’nın bir anlamda rövanşı hem de zirvenin matematiği açısından tam bir he
saplaşma olacak. 3 Ağustos’ta Olimpiyat Stadı’ndaki maçı Kartal, Immobile (2), Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu’nun golleriyle kazanmıştı.

BAY HAFTASI KRİTİK

Aradan geçen zamanda çok şey değişti. Ligdeki son iki namağlup takımdan G.Saray 25 puanla lider. Beşiktaş, 20 puanla takipte. Cimbom kazanırsa gelecek haftayı BAY geçecek olmasına rağmen liderliğini korumayı garantileyecek. Kartal bugün galip gelirse aradaki farkı 2’ye indirecek, ezeli rakibinin BAY olduğu 11. haftada evinde Kasımpaşa’yı yenmesi halinde zirveye adını yazdıracak. 

İŞTE DERBİNİN MUHTEMEL 11'LERİ


KARTAL İLK PEŞİNDE

Beşiktaş açısından bir başka hesap da deplasman kâbusunu bitirmekle ilgili. Zira Kartal, G.Saray’a konuk olduğu son yedi Süper Lig maçını da kazanamadı. Ezeli rekabette de Cimbom’un açık ara üstünlüğü bulunuyor. Ligdeki 133 maçın 50’sini Aslan, 39’unu Kartal kazandı. Kısacası Osimhen, Mertens ve Icardi’nin Gedson, Rafa ve Immobile ile bu akşamki hesaplaşması eşsiz bir şov olacak.

KARTAL'IN BELALISI ICARDI

G.Saray'ın yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş’a karşı forma giydiği 5 maçta 5 kez gol atma başarısı gösterdi. Arjantinli futbolcu, 4’ü Süper Lig ve 1’i Süper Kupa olmak üzere Beşiktaş ile oynanan 5 müsabakada görev yaptı. Kartal’a karşı çıktığı ilk 3 maçta 5 gol atan Icardi, sonraki 2 karşılaşmada suskun kaldı. Arjantinli son 6 resmi maçın 4’ünde skor katkısı verdi. Tecrübeli futbolcu, 25 Eylül’deki PAOK maçıyla başlayan süreçte Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde üçer maça çıktı. İki kulvarda da birer müsabakayı boş geçen Icardi, diğer 4 karşılaşmada 5 kez ağları sarstı. 85 resmi maçta 61 kez gol sevinci yaşayan Icardi, Milan Baros ile G.Saray tarihinin en golcü ikinci yabancı oyuncusu unvanını paylaşıyor.