Derbide gözler kalecilerde olacak! İşte dikkat çeken istatistikler

Milyonlarca futbolsever yarın akşam oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisini merakla bekliyor...Derbi öncesi gözler iki takımın kalecilerinde olacak... İşte kalecilerin o istatistikleri.

Süper Lig'de yarın akşam Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Ligde namağlup olan iki takımın karşılaşacağı maç öncesi nefesler tutuldu... 

Derbi öncesi gözler iki takımın kalecilerinde olacak. İki takımın kalecilerinin sergileyeceği performans derbide takımlarının alacakları sonuçta doğrudan etkili olacak.

MUSLERA SON HAFTALARDA FORMDA

Galatasaray'da 14. sezonunu geçiren Uruguaylı tecrübeli kaleci Muslera, sarı-kırmızılı ekibin bu sezonki tüm lig maçlarında kaleyi koruyan isim oldu. Geride kalan 9 haftada 8 gol yiyen Muslera, son 2 haftada oynanan Alanyaspor ve Antalyaspor maçlarında kalesini gole kapatarak takımının aldığı 6 puanda etkili oldu.

59 DERBİDE FORMA GİYDİ

Galatasaray'a 2011-2012 sezonunda transfer olan Muslera, 14 sezonda toplam 59 derbi maçta görev aldı. Deneyimli file bekçisi, Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde 26 galibiyet, 16 beraberlik ve 17 mağlubiyet gördü. Söz konusu karşılaşmalarda rakiplerin 59 golüne engel olamayan Muslera, 22 derbide gol yememeyi başardı.

BEŞİKTAŞ'TA KALE KİMİN OLACAK?

Konyaspor'la oynanan karşılaşmada yaşadığı sakatlığın ardından UEFA Avrupa Ligi'nde Olimpik Lyon'la deplasmanda oynanan karşılaşmada forma giyemeyen Mert Günok'un derbide oynayıp oynamayacağı belli değil.

Siyah-beyazlı takımda milli kalecinin görev alamaması durumunda kaleyi Ersin Destanoğlu koruyacak.

Yaptığı kurtarışlarla Beşiktaş'ın bu sezon ligde aldığı olumlu sonuçlara katkı sağlayan milli kaleci Mert Günok bu sezon tüm lig maçlarında görev yaptı.

Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı 8 lig maçında kaleye geçen Mert Günok 5 gol yedi. Tecrübeli eldiven 4 lig müsabakasında da kalesini gole kapattı.

LYON MAÇININ KAHRAMANI ERSİN

Ersin Destanoğlu ise bu sezon ligde hiç görev yapmazken UEFA Avrupa Ligi'nde 2 karşılaşmaya çıktı. Siyah-beyazlı takım, Ersin'in kaleyi koruduğu maçlardan Eintracht Frankfurt'a mağlup olurken, Fransa'da Olimpik Lyon'u yenmeyi başardı.

 

-