Deniz Çoban, Kayserispor-Beşiktaş maçının tartışmalı hakem kararlarını yorumladı! ‘Bu açık bir penaltıydı’

Beşiktaş, Süper Lig'in 7. haftasında Kayserispor'a konuk oldu. Kritik maçı Beşiktaş 3-0'lık skorla kazandı. Yazarımız ve eski hakem Deniz Çoban, tartışmalı hakem mercek altına aldı.

İMMOBİLE TARİHE GEÇTİ

Beşiktaş’ın dünyaca ünlü forveti, Kayseri’de de şov yaptı. İlk yarıda istediği topları almakta zorluk çekerken Ciro İmmobile, ikinci devrede ilk golünü penaltıdan kaydetti. Sonrasında Rashica’nın asistinde kafayla ikiyi attı. Beşiktaş tarihinde ilk 6 lig maçında 6 gole ulaşan ilk yeni transfer olan İtalyan santrforun, toplamda bu sezon 11 resmi maçta 10 golü bulunuyor.

72. DAKİKADA PENALTI TARTIŞMASI

Maçın 72. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Kaleci Bilal aut atışı için topu yere koyduktan sonra topu ayağıyla Kartal’a doğru oynadı. Kartal da topu eliyle tutup aut atışını kullandı. Beşiktaşlılar penaltı beklese de hakem oyunu devam ettirdi. Kulübede penaltı itirazı yapan yedek kaleci Ersin sarı kart gördü. Bu pozisyondan birkaç dakika sonra hakem Karaoğlan, Rashica’nın düşürülmesine penaltı kararı verdi.

İŞTE DENİZ ÇOBAN'IN YORUMU:

Maç hakemler açısından rahat başladı. Önemsiz bir kaç faul ve kart hatasıyla 72. dakikaya kadar geldi. Ne olduysa bu dakikadan sonra başladı. Çalınan, çalınmayan, yanlış verilen penaltılar ardı ardına geldi. Geçen hafta Fenerbahçe-Galatasaray maçını da yöneten Karaoğlan, o maçta da penaltı kararıyla sınıfta kalmıştı. 72’de Kayserispor kale vuruşu kullanırken, bana göre kaleci topu oyuna soktuktan sonra takım arkadaşı Kartal, topu eliyle düzelterek tekrar oynadı. Burada Beşiktaş lehine penaltı kararı verilmeliydi.

'İPTAL KARARI DOĞRUYDU'

75’te Beşiktaş lehine doğru bir penaltı kararı verdi. 83’de bu kez ceza sahası içinde İmmobile yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem ‘devam’ diyerek hata yaptı. Bu açık bir penaltıydı ve penaltıyla birlikte Attamah da kırmızı kart görmeliydi. Pozisyonda bariz gol şansı vardı ve Attamah rakibini çekerek düşürmüştü. Bu pozisyonun hemen ardından Kayserispor lehine çalınan penaltının VAR’dan dönmesi çok yerindeydi. Pozisyonda penaltı yoktu. Bana göre maç hakem atışıyla değil, tehlikeli şekilde ayağını kaldıran Uduokhai aleyhine endirek serbest vuruşla başlamalıydı.