Demokrat Partili Faik Tunay CHP’deki liyakatsizliği ‘Erdoğan’ örneğiyle anlattı: Adam bakanlarını sahaya sürerken sen yedi dönem seçilen vekile ‘kenara çekil’ diyemiyorsun

Demokrat Partili Faik Tunay, tvnet canlı yayınında, ittifak ortağı CHP'deki liyakatsizliği anlattı. AK Parti'den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarından örnek veren Tunay, "Adam, 285 vekilin 181'ini değiştirdi. Bakanlarının hepsini 'ben çalışıyorsam sen de çalış' diyerek sahaya sürdü, sen yedi dönemdir seçilen vekillerine 'kenara çekil' bile diyemiyorsun" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün sunumuyla tvnet'te canlı yayınlanan Sert Sorular programının bu haftaki konuğu Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay oldu.

Tunay, seçimi neden kaybettiklerine ilişkin yaptığı değerlendirmede CHP'deki liyakatsizliklerden ve sahadaki çalışmaların yetersizliklerinden örnekler verdi.

"Adam bakanlarını sahaya sürerken sen yedi dönem seçilen vekile 'kenara çekil' diyemiyorsun"

Seçimi kaybedenin kim olursa olsun görevi bırakması gerektiğini belirten Tunay, CHP sıralarından 4-5-6 ve 7 dönemdir vekil seçilen isimleri hedef aldı
. "Çekilmezsen çekilmez olursun"
diyen Tunay,
"Adam (Erdoğan) bakanlarını alıp seçim bölgelerine koyuyor. Hulusi Akar ya Henelkurmay Başkanı, ordumuzun başı, Milli Savunma Bakanı... Kayseri 1'inci sıradan gösteriliyor. Akar elinde broşürle seçim çalışması yaptı, doğru olan bu."
ifadelerini kullandı.
Gazeteci Karagöz'ün
"CHP'de 7 dönemdir vekil olanlar var."
hatırlatması üzerine Tunay,
"5-6 dönemdir vekil olan çok kesim var. Bir tarafta bakanlarını sahaya sürüyor diğer tarafta 5 dönemdir vekil olanlara 'kenara çekil' diyemiyorsun"
dedi.

"Erdoğan bakanlarının hepsini 'ben çalışıyorsam sen de çalış' diyerek sahaya sürdü"

Erdoğan'ın liyakatine vurgu yapan ve bir önceki dönemdeki 285 vekilden 181'inin değiştiğini vurgulayan Tunay,
"Bakan makan anlamam, ben çalışıyorum sen de çalışacaksın diyor. 323 vekil ikinci tur öncesi çalıştı. Bunun yüzde 1 bile olsa etkisi olmuştur."
diye konuştu.