DEM Parti Eş Genel Başkanı’ndan açıklama: Açın İmralı kapılarını

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan 'çözüm Süreci'ne dair değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısının ardından 'yeni çözüm süreci' tartışmaları devam ederken DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da "Açın İmralı kapılarını" dedi. 

Bakırhan, "Geçen gün sayın Öcalan ile milletvekilimiz Ömer Öcalan bir görüşme gerçekleştirdiler. Sayın Öcalan, hukuki ve siyasi zemin oluşursa Kürt meselesinin diyalogla demokratik bir yolla çözülmesi için her türlü rolü üstleneceğini belirtmişti. Biz de buradan iktidara bu tartışmaları yapan ama ne yapacakları belli olmayan, ne dedikleri belli olmayan sadece söz kuran pratikte herhangi bir gelişmeye sebebiyet vermeyen bu anlayışa diyoruz ki bu meselenin en önemli çözüm ayaklarından birisi, başmüzakerecisi Sayın Öcalan'dır." düşüncesini dile getirdi. Bakırhan şu ifadeleri kullandı: 

-Açın İmralı kapılarını sayın Öcalan'ın düşünceleri, fikirleri halklarla Türkiye emekçileriyle kendi partisiyle buluşsun. Madem çözümden bahsediyorsunuz, çözüm sürecinin de henüz ortada olmadığını belirterek, buyrun açın, Sayın Öcalan çözüm konusunda hukuki ve siyasi zemin oluşturursanız biz de büyük bir rol oynayacağını yüzyıldır pranga olarak Türkiye halklarının ayağına vurulan bu sorunun demokratik yollarla çözüleceğine inanıyoruz.