Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramdan önce CHP’ye iade-i ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, CHP'ye iade-i ziyarette bulunacağını açıklarken önemli bir "Kırmızı çizgi" mesajı verdi. "KUTUPLAŞMA VE ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, CHP'ye iade-i ziyarette bulunacağını açıklarken önemli bir "Kırmızı çizgi" mesajı verdi.

"KUTUPLAŞMA VE KAMPLAŞMA TARAFINDA OLMADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel bizi ziyaret etti. Ben de Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım. Ziyaret akabinde siyasette bir yumuşama arzuladığımızı ifade ettim. Bu yumuşamanın bir tarafı iktidarsa bir tarafı da muhalefettir. Biz bu konuda son derece rahatız. Biz kutuplaşmanın, kamplaşmanın tarafında hiç olmadık." dedi.

"YUMUŞAMA ADI ALTINDA KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZDEN TAVİZ VERMEYİZ"

Yumuşama konusunda memnuniyetini dile getiren Erdoğan, "AK Parti olarak bizim de ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgilerimiz var. Aynı şekilde ana muhalefet partisinin kırmızı çizgileri olduğunu da biliyoruz. Biz yumuşama adı altında kimliğimizden, ilkelerimizden, kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz. Muhalefetten de böyle bir taviz beklemiyoruz. Ancak özellikle muhalefetin yıkıcı, ötekileştirici bir zeminde ilerlemesi Türkiye'ye zarar getirir." sözlerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor...