Cuma Hutbesi DİYANET 17 MAYIS 2024 | 🤲 Bu hafta cuma hutbesi konusu, DİNLE, PDF İNDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her hafta Cuma günleri belirlenerek mescitlerde okutulan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu aşikâr oldu. İslam dininde Cuma namazı öncesi cemaate hitap edilen kısa bir vaaz niteliğindeki Cuma hutbesini merak edenler, 17 Mayıs Cuma hutbesi, konusu, PDF İNDİR sorgulamaları yapıyor. İşte 17 Mayıs 2024 Cuma hutbesi ayrıntıları...

CUMA HUTBESİ DİYANET 17 MAYIS 🤲 Diyanet İşleri Başkanlığı'nca konusu belirlenerek cumaya gelen Müminlere cami minberinden okunan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu merak ediliyor. 17 Mayıs 2024 tarihli Cuma hutbesinin konusu resmi internet sitesinde yayımlayan Diyanet'in rehberliğinde merak edilenleri haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

17 MAYIS CUMA HUTBESİ KONUSU

17 Mayıs 2024 tarihli Cuma hutbesinin konusu 'Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız'olarak belirlendi.

17 MAYIS CUMA HUTBESİ PDF İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN (DİYANET)

17 MAYIS CUMA HUTBESİ DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN (DİYANET)

'Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız'

Muhterem Müslümanlar!

Yüce Rabbimiz, bayan ve erkeği yeryüzünün en kıymetli varlıkları olarak yaratmış, farklı niteliklerle donatarak birbirine eş kılmıştır. Dünya hayatının yükünü birlikte taşıyalım, birbirimizde huzur bulalım diye bizlere aile olma nimetini bahşetmiştir. Aile, insanın yalnızlığına kalkan olan, Allah'ın rahmetiyle korunan, jenerasyonun devamını sağlayan, güzide bir kurumdur. İnancımızın, şahsiyetimizin, ömür üslubumuzun formlandığı en bedelli çatıdır. Aile, çocuklarla büyüyen, hoşlaşan, gençlerle geleceğe kök salan bir çınardır.

Aziz Müminler!

Kadın ve erkeğin legal nikâhla bir yuva kurması, ailenin birinci adımıdır. Tıpkı ülkü ve hisle, Allah'ın isteği doğrultusunda bir ömrü paylaşmak ise aile olmanın sırrıdır. Eşleriniz sizin için bir elbisedir, siz de eşleriniz için birer elbisesiniz." buyuran Rabbimiz, bizi birbirimize inanç vermek, koruyup kollamak ve ahenk içinde yaşamak için var etmiştir. Kadınıyla erkeğiyle her fert, ailesine sevgiyle, merhametle ve sadakatle bağlanmalıdır. Her türlü günah ve haramdan, şiddet ve tehditten ailesini koruma etmeli, iffetli ve onurlu bir aile hayatı sürmelidir.

Kıymetli Müslümanlar!

Aileyi maksat alan tehditlerin arttığı, fıtrata muhalif tahribatın süratle yayıldığı bir çağdayız. Ailenin, özgürlükler önündeki engelmiş üzere gösterilmeye çalışıldığı bir ortamdayız. Sorumluluk almadan tek başına yaşamanın daha cazip olduğu fikrinin özendirildiği bir zamandayız. Meğer aile kurmak, insan fıtratının bir gereğidir. Bizler yalnız değil, aile içinde memnun yaşayabilecek formda yaratıldık. Ailemizin huzurlu, aile bağlarımızın güçlü olmasını dilemek bizim hamurumuzda vardır. Bu yüzden biricik örneğimiz, Peygamber Efendimiz (s.a.s) bizi aile kurmaya ve ailemiz için uygunluk yapmaya davet ederek şöyle buyurmaktadır: "Sizin en güzeliniz, ailesine karşı en güzel davranandır. Ben de sizin ailesine karşı en güzel olanınızım." Bizlere aile üzere kıymet biçilmez bir niyet veren Rabbimiz ise onu müdafaamızı şöyle emretmektedir: "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı beşerler ve taşlar olan ateşten koruyun."

Değerli Müminler!

Gençlerimiz ailemizin göz bebeği, bizi güçlü kılan en büyük imkân ve zenginliğimizdir. Onların inançları, hayalleri ve fikirleri bizim âtîmizdir. Zihinleri berrak, his ve niyetleri heyecan dolu olan gençlerimizi anlamak ve onlara rehberlik etmek bizim görevimizdir. Çünkü gençlik periyodu tecrübesizlik ve merakla çeşitli tehlikelere maruz kalınan bir devirdir. Huzurlu ve şuurlu bir aile ortamında büyüyen, kendisine güvenilen ve maneviyatla desteklenen gençlerimiz, girdaplardan korunacaktır. Aileleri, evlenme çağına geldiklerinde onların da aile kurmalarına, geleceğe umutla bakmalarına vesile olacaktır. Jenerasyonun devamını ve yeryüzünün imarını; okuyan, araştıran, tefekkür eden gençlerimiz sağlayacaktır.

Aziz Müslümanlar!

Rabbimizin biz kulları için rahmet vesilesi kıldığı aile olmanın huzurunu daima birlikte yaşayalım. Fıtratı bozmaya yönelik tehlikelerden, Rabbimizin buyruklarına ve inançlı limanımız olan ailemize sığınarak korunalım. Ailemizi şahsî çıkarlara, süreksiz zevklere ve sapkın ideolojilere kurban etmeyelim. Mazlum coğrafyalarda aileler can çekişiyor. Gazze'de dağılan binlerce aile için dua etmeyi unutmayalım. Hutbemi Kur'an-ı Kerim'de bize öğretilen şu dua ile bitiriyorum: "Rabbim, bana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana nasip et. Kuşağımı de salih kimseler eyle. Elbet ben sana döndüm. Kesinlikle ki ben sana teslim olanlardanım."