Çok transfer başarıyı getirmez

Güneş: Çok transfer yapmak yahut çok para harcamak başarıyı garanti etmez. Fatih hocanın dediği üzere, akıl yoksa işe yaramaz. Parayı değil oyuncuyu yarıştırıyoruz.

İzmir Spor Tepesi dün yapıldı. "Efsanelerle Futbol" oturumunda efsane teknik yöneticiler Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Teknik Yöneticisi Şenol Güneş, "Çok transfer yapmak yahut çok para harcamak başarıyı garanti etmez. Fatih hocanın da dediği üzere, akıl yoksa işe yaramaz. Çok olsa da yaramaz. Para bir araçtır, asıl gaye futbolcu yetiştirmektir. PSG'nin parası çokken Monaco ile Lille şampiyon oldu. Üretim de olmalı müsabaka da olmalı. Bunu yapan Barcelona üretmiyor mu? Bizde bu sisteme geçmek için kulüpler sancılı, lider, hoca kendini göstermek istiyor. O vakit parası varsa harcanıyor. Hatta borçlanıyor. Bugün kulüplerin borçlanarak müsabakası sıhhatsiz bir durumdur, yanlışsız da değildir. Düzeltmek devletin, federasyonun, ilgili kuruluşların misyonu olmalı. Parayı yarıştırmıyoruz, futbolcuları yarıştırıyoruz" tabirini kullandı.

HERKES BİREBİRİNİ YAPSIN

Trabzonspor'un Bankalar Birliği'nden çıkması ile ilgili soruyu yanıtlayan Şenol Güneş şunları söyledi: "Zannediyorum, borsa süreçleri ile bir süreç yapıldı. Faize çok büyük ölçüde para gidiyordu; bunu azaltmak için kimi adımlar attılar. Trabzonspor'un faizden kurtulmak için yaptığı atılım, aslında tüm kulüpler için geçerli olmalı. Kulüplerin daha az harcama yapması gerekiyor. Çok harcama yapsan da sonuçta bir tane şampiyon çıkıyor."