Coca-Cola, en yeni “kalıcı” aromasını mağaza raflarından çekiyor

Coca-Cola, yalnızca altı ay önce piyasaya sürdüğü yeni baharatlı aromanın üretimini durduruyor ve bu, genç tüketicilere hitap etme girişiminin hayal kırıklığıyla sonuçlanması anlamına geliyor.

Coca-Cola, yalnızca altı ay önce piyasaya sürdüğü yeni 'Baharatlı' aromanın üretimini durduracağını duyurdu. Şirket, yaptığı açıklamada "Müşterilerimizin nelerden hoşlandığını sürekli inceliyor ve buna göre ürünlerimizi ayarlıyoruz" dedi. "Bu stratejinin bir parçası olarak, Coca-Cola Baharatlı aromayı aşamalı olarak kaldırmayı ve 2025'te heyecan verici yeni bir aroma sunmayı planlıyoruz" açıklaması yapıldı.

KALICI BİR TAT OLARAK TANITILMIŞTI

Baharatlı aromanın kısa ömrü şaşırtıcı, çünkü şirket bunu kalıcı bir tat olarak tanıtmıştı. Coca-Cola, Baharatlı aromayı neden piyasadan çektiğine dair net bir sebep sunmadı; ancak, yeni ürünle ilgili farkındalık eksikliği ve lezzetle ilgili karışıklık (gerçekte acı bir tat içermemesi) düşük satışlara katkıda bulunmuş olabilir.

Coca-Cola, Baharatlı aromayı Şubat ayında büyük bir reklam kampanyası ile tanıttı. Bu içecek, geleneksel Coca-Cola tadını ahududu notalarıyla harmanlıyordu.


Z KUŞAĞINA HİTAP EDİYORDU

Baharatlı, daha yoğun tatlar arayan Z Kuşağı tüketicilerine hitap etmek için tasarlandı. Soda devleri, Olipop ve Poppi gibi daha küçük rakiplerin yarattığı yenilikçi tatların gerisinde kalmamak için yeni lezzetler arayışına girmişti.

Bu içecekler, genç tüketicilere hitap etmeyi amaçlayan deneysel Creations serisinin bir parçasıydı.

Beverage Digest editörü Duane Sanford, CNN’e yaptığı açıklamada Baharatlı’nın bu sınırlı süreli ürünlerin arasında kaybolmuş olabileceğini belirtti.