Çıkış var, giriş yok: Almanya, 28 bin kişiyi geri çevirdi

Almanya, on binlerce kişiyi sınırdan geri çeviriyor ve uygunsuz bulduğu kişileri de sınır dışı ediyor. Son 9 ayda birçok mülteci için Almanya'ya girmek, neredeyse imkansız oldu.

Almanya son 9 ayda, ülkeye kara sınırlarından girmek isteyen 28 bin kişi geri çevrildi. Alman Federal Polisi, 53 bin 410 kişinin de oturum belgesi veya vizeye sahip olmadığını söyledi ve bu kişilerin 28 binini geri gönderdi.

Alman Polisi'nin yaptığı kontrollerde, 1088 kaçakçılık vakası tespit edildi ve 1195 insan kaçakçısı göz altına alındı. Haklarında tutuklama emri olan 7 bin 783 kişi, polis tarafından yakalandı. Sınır dışı edildikten sonra yeniden ülkeye girmeye çalışan 1400'den fazla kişinin girişi engellendi.

En fazla geri çevirme işlemi 9 bin 113 kişi ile İsviçre, 7 bin 862 kişi ile Polonya, 5 bin 468 kişi ile Avusturya ve 2 bin 350 kişi ile Fransa sınırında yapıldı. En çok geri çevrilenler arasında Ukrayna, Suriye ve Afgan asıllı insanlar bulunuyor. 

Almanya, sınır kontrollerini büyük oranda arttırdı. Eylül 2015'ten bu yana Avusturya sınırında, Ekim 2023'ten bu yana da Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında kontrollere başlandı.

Kontroller, Eylül ayında komşuları Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka'yı da kapsamaya başladı.

Federal polisin konuya ilişkin 1 Kasım'da bir rapor yayımlaması bekleniyor.