CHP’nin Amerika’daki seçim çalışması tepeden tırnağa değişecek

New York kentinde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kentten ayrılmadan önce Amerika’daki örgütlenme yapılarında değişime gideceklerini söyledi. "Bundan sonra Amerika’daki örgütlenme yapımızı değiştiriyoruz ciddi örgütlenmeye gideceğiz" ifadelerini kullanan Özel, Türkevi içinde dikkat çeken açıklamalar yaptı.

CHP Lideri Özgür Özel, ABD’deki temaslarını tamamladı. New York kentinde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan Özel kentten ayrılmadan önce Özel, havalimanında soruları yanıtladı.

Kıbrıs Rum Kesimi AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefano'nun Kıbrıs Barış Haraketı’na yönelik “işgal” sözlerine tepki göstererek toplantı salonundan ayrılması ve ardından söz alarak “Savaşı değil, barışı konuşalım” mesajı veren Özel, konuya ilişkin şunları söyledi: 

“Birleşmiş Milletler toplantısının marjında yapılan burada Sosyalist Enternasyonal toplantısında Kıbrıs Rum kesiminden AKEL Partisi’nin temsilcisi maalesef uzun süredir alışkanlık haline getirdikleri bir şeyi yaptı ve Türk ordusunun Kıbrıs’taki varlığına ‘işgal’ dedi. Biz bunu duyduktan sonra salonu terk ettik. Konuşmasının bitmesini bekledik. Daha sonra da söz istedik, bildiğiniz açıklamayı yaptık. 

"İKTİDARLAR DEĞİŞİR AMA TÜRKEVİ DEĞİŞMEZ"

Türkevi’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu belirten Özel, “Türkevi’ni bir siyasi partinin karargahı gibi gören bir yanlış anlayış var. Bazen muhalif cephede de oluyor. Geçmişte de bu anlamda belki birtakım dezenformasyonlar etkili olmuş olabilir. Biz bu eve bir yıl, bir buçuk yıl sonra CHP’li bakanlarla, cumhurbaşkanı ile geleceğiz. Ana muhalefet partisi lideri olarak gittiğimiz yere iktidar partisi lideri olarak gideceğiz. İktidarlar gelir gider, değişir ama Türkiye’nin oradaki 50 yıllık evi değişmez. Biz o evde dünyanın bütün liderlerini ağırlayacağız. O yüzden eksik bilgilerle sosyal medya dezenformasyonlarına da kimse kulak asmasın” dedi. 

"AMERİKA'DAKİ ÖRGÜTLENME YAPIMIZI DEĞİŞTİRİYORUZ"

Biliyorsunuz Washington’daki resmi ve profesyonel temsilcimiz ile bir bağımız kalmadı. Bundan sonra Amerika’daki örgütlenme yapımızı değiştiriyoruz. Burada çok iyi yetişmiş, gönüllü çok sayıda Türk toplumunun temsilcileri, partiye gönül vermişler var. Önce New York’ta başlıyoruz, ardından Washington ve pek çok eyalette temsilcimiz olacak , onların yardımcıları olacak. Buralarda çok ciddi örgütlenmeye gideceğiz.

"KATILIM ORANI ÇOK DÜŞÜK"

Biz burada yüzde 80 oy alıyoruz ama seçime katılım oranı çok düşük. Katılım oranını artırmak ve gücümüze güç katmak istiyoruz. Hem burada güçlenmek hem de sandığa giden her 10 seçmenden 8’inin CHP’yi tercih ettiği bir yerde katılım oranı ne kadar yüksekse o kadar iyi olur. Bize burada bolca örgütlenmek, temas düşüyor. Bundan sonra çok daha fazla buralarda olacağız.