CHP’li Kış: Sağlık Bakanı derhal istifa etmelidir!

CHP'li Kış, yenidoğan çetesi skandalına değinerek "Sağlık Bakanı derhal istifa etmeli" çağrısını yaptı.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de yaptığı konuşmada Türkiye’nin sağlık sistemindeki skandallara ilişkin eleştiriler yöneltti. Yenidoğan çetesi skandalı üzerinden sağlık sistemindeki çöküşü gözler önüne seren Kış, bu durumu AKP iktidarının sağlık alanındaki politikalarının bir sonucu olarak değerlendirdi.

"AKP İKTİDARININ SAĞLIK SİSTEMİNİ NASIL ÇÖKERTTİĞİNİ GÖSTERİYOR"

Gülcan Kış, bebekler üzerinden SGK’dan haksız kazanç elde etmeyi amaçlayan bu skandalın, sağlık sisteminin nasıl ranta teslim edildiğini gösterdiğini belirterek, “Bebekler üzerinden SGK’den 8 bin TL almak için kurulan bu kirli düzen, AKP iktidarının sağlık sistemini nasıl çökerttiğini gözler önüne seriyor,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, skandalda adı geçen eski Sağlık Bakanının sahibi olduğu hastaneye “Bebek Dostu Hastane” unvanı verilmesine tepki gösteren Kış, bunun tam anlamıyla bir “akıl tutulması” olduğunu söyledi. Dönemin İl Sağlık Müdürü ve bugünkü Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu baş sorumlu olarak gösteren Gülcan Kış, derhâl istifa çağrısında bulundu.

Kış, “Sağlık sistemimiz çökmüş, hükümet sorumluluktan kaçıyor, halkın sağlığı ise her geçen gün daha büyük tehlikeye atılmaktadır. Biz, bu çürümüş düzeni asla kabul etmiyoruz; sağlık rant alanı değildir, halkın en temel hakkıdır,” diyerek, hükümetin sağlık politikalarına yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Gülcan Kış’ın bu açıklamaları, sağlık alanındaki çarpıklıkların göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.