CHP’li Başarır’dan sert sözler: Çirkin, ahlaksız, terbiyesizce

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, SÖZCÜ TV'de CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tahsis edilen araçların geri istendiği ve korumalarının yemeklerinin kesildiği iddialarını yanıtladı. Başarır, "'Arabaları aldılar, yemekleri kestiler' diye algı yapmak çirkin, ahlaksız, terbiyesizcedir. Bunu kabul edemem. Bunu doğru bulmuyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey ile Nokta Atışı programında soruları yanıtladı. 

Başarır, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tahsis edilen araçların geri istendiği ve Kılıçdaroğlu'nun korumalarının yemeklerinin kesildiği iddialarına yanıt verdi. 

"ÇOK AYIP, ARTIK YETER"

Başarır, konuyla ilgili şunları söyledi:

* "Doğru olma ihtimali var mı? Sayın 7'nci Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bir minibüs kullanıyor. Aynı marka ve model minibüsü, Genel Başkanımız Özgür Özel kullanıyor. Bir koruma aracı var. Aynı model koruma aracı, bir Kemal Bey'de var, bir Özgür Bey'de var. Kemal Beydeki araçların giderleri karşılanıyor. 

* Yemek giderlerine gelince... Düzenli olarak genel merkezde tabldot ev yemekleri çıkıyor. Ben de yiyorum orada olduğum zaman, sayın Genel Başkan sürekli yiyor, korumaları da sürekli yiyor. Gittikleri zaman kutuya bunları alıyorlar. Gezilerde yeniliyor.

* 'Hayır, bu yemeği yemiyoruz, arabaları da iade ediyoruz' diyorlarsa ve bu basına sızıyorsa çok ayıp. Artık yeter. Bu konuda artık yeter. Bu kirli algılarla parti yıpranıyor. Partiyi yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yok.

"ALGI YAPMAK ÇİRKİN, AHLAKSIZ, TERBİYESİZCE"

* Bu ülke bununla meşgul olmak zorunda değil. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile sanki bir kavga var algısı, Türkiye'nin gündeminde değil. Orada çıkan nohut pilavı Sayın Özgür Özel yiyorsa Kemal Beyin korumaları da yesin bir zahmet. Öyle şey olmaz. Bunu da gelip 'Arabaları aldılar, yemekleri kestiler' diye algı yapmak çirkin, ahlaksız, terbiyesizcedir. Bunu kabul edemem. Bunu doğru bulmuyorum.

* Bir iftira grubu, algı grubu var. Bunu fazlasıyla yapıyorlar. Her konuda bizi suçlayan bir Saray İletişim'i var. Bunlar milyarlarca para harcayan Saray'ın İletişim Başkanlığı var. Bir de bunlarla uğraşıyoruz."