CHP’li Açıkel, Erdoğan’ın “Üçüncü Dünya Savaşı” söylemlerini eleştirdi: Seçim stratejisi olarak kullanılıyor

Açıkel, Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomik bağımsızlığını yitiren tarım sektörü, ikircikli dış politikalar ve yakın coğrafyadaki krizler olduğunu belirtti

T24 Politika

CHP Milletvekili Fethi Açıkel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı ve "Üçüncü Dünya Savaşı riski var" şeklindeki açıklamalarını eleştirdi. Açıkel, bu ifadelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki dönem için adaylığını meşru göstermeye yönelik bir ön kampanyanın parçası olarak kullanıldığını savundu.

Açıkel, Türkiye'nin mevcut siyasi ve jeopolitik durumuna dair değerlendirmelerde bulunarak, AKP hükümetlerinin, ülkeyi Suriye ve Afganistan'dan kaynaklanan düzensiz göç dalgası, radikal İslami terör ve diğer jeopolitik tehditlerle baş başa bıraktığını iddia etti. Birgün'ün haberine göre, Açıkel, bu politikaların sonucunda Türkiye'nin güvenlik güçlerine ve vatandaşlarına karşı saldırılar gerçekleştiğini belirtti ve AKP'nin, Ortadoğu'daki emperyal güçlerin oyun planlarına alet olduğunu öne sürdü.

Ayrıca, Açıkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan ve Montrö gibi Türkiye için kritik öneme sahip boğazlar antlaşmalarını küçümsemeye çalıştığını, bunun da ülkenin uluslararası alanda itibarını zedelediğini dile getirdi. CHP'li vekil, "Üçüncü Dünya Savaşı" iddialarının, AKP'nin iktidarını sürdürme çabasının bir parçası olduğunu ve bu türden beyanatların Türkiye kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Son olarak Açıkel, Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomik bağımsızlığını yitiren tarım sektörü, kararsız dış politikalar ve yakın coğrafyadaki krizler olduğunu belirterek, bunların hepsinin AKP hükümetleri döneminde gerçekleştiğini ifade etti. CHP'li vekil, olası bir bölgesel ya da küresel kriz durumunda, Türkiye'yi bu durumlardan CHP'nin kurtarabileceğini ve ülkenin asıl gündeminin AKP iktidarından kurtulmak olduğunu sözlerine ekledi.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye