CHP’den “gölge kabine”li Türkiye turu hamlesi; ilk buluşma Hatay’da

Gölge kabine üyeleri, kendi alanlarında çalıştaylar da düzenleyecek

CHP Gölge Kabinesi, Özgür Özel liderliğinde Türkiye turuna çıkıyor. Ekim'den itibaren farklı illerde toplanacak kabine, ilk olarak deprem etkilenen Hatay'da buluşacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerine Mayıs ayına kadar seçim beyannamesi olarak sunulacak parti programının çalışmalarını tamamlama talimatı verdi. Bu doğrultuda, partinin Gölge Kabinesi Ekim ayından itibaren Türkiye'nin farklı illerinde toplanarak yerel gezilere başlayacak.

Özgür Özel, Kasım 2025 için erken seçim çağrısı yaptıktan sonra, Gölge Kabine'nin iki haftada bir farklı illerde toplanarak hem partinin iktidar planlarını anlatacağı hem de yerel örgütleri canlandıracağı bildirildi. Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın aktardığına göre, ilk durak olarak 7 Ekim'de depremden etkilenen Hatay seçildi. Parti yetkilileri, bu seçimin, Genel Başkan Özel’in Hatay’a özel bir hassasiyet gösterdiği için yapıldığını ifade ettiler.

Ayrıca, CHP'nin örgüt faaliyetlerini canlandırması bekleniyor. Gölge kabine üyeleri, kendi alanlarında çalıştaylar düzenleyecek. 30 Eylül’de bir sağlık çalıştayı düzenlenecek ve Genel Başkan Özel’in de katılımıyla, eğitim ve emekle ilgili çalışmalar Ekim sonunda gerçekleştirilecek.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?