Chelsea’nin yeni teknik yöneticisi Enzo Maresca oldu

Son dakika spor haberi: İngiltere Premier Lig gruplarından Chelsea, teknik yöneticilik misyonuna Enzo Maresca’nın getirildiğini açıkladı.

İngiltere Premier Lig'de dönemi 6'ncı sırada tamamlayarak inişli çıkışlı bir performans sergileyen Chelsea'de Arjantinli teknik yönetici Mauricio Pochettino ile yolların ayrılmasının akabinde grubun başına İngiltere Championship'te Leicester City ile şampiyonluk yaşayan İtalyan teknik adam Enzo Maresca'nın getirildiği duyuruldu. İngiliz grubunun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 5+1 yıllık kontrata imza atan 44 yaşındaki İtalyan teknik adamın 1 Temmuz 2024'te ekibin başında yeni vazifesine başlayacağı da belirtildi.

ENZO MARESCA: CHELSEA ÜZERE BİR KULÜBE KATILMAK HER ANTRENÖRÜN HAYALİDİR

Çok heyecanlı olduğunu tabir eden Enzo Maresca, "Chelsea üzere dünyanın en büyük kulüplerinden birine katılmak her antrenörün hayalidir. Bu fırsattan ötürü çok heyecanlıyım. Çok yetenekli oyuncu kümesiyle çalışmayı dört gözle bekliyorum. Kulübün muvaffakiyet geleneğini sürdüren ve taraftarlarımızı gururlandıran bir ekip oluşturmayı umuyorum" dedi.

"ONUNLA ÇALIŞMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Chelsea'nin sportif yöneticilerinden Laurence Stewart ve Paul Winstanley ise, "Enzo'ya güzel geldin demekten memnuniyet duyuyoruz. Kendisini, heyecan verici ve tanımlanabilir bir usulle etkileyici sonuçlar elde edebilen kusursuz bir antrenör olarak kanıtlamıştır. Enzo görüşmelerimizde derin bir tesir bıraktı. Gayeleri ve iş etiği kulübümüzle uyumlu. Onunla çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" formunda konuştu.

Enzo Maresca, Leicester City idaresinde 53 resmi müsabakada kadronun başında yer aldı. Bu müsabakalarda 36 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 yenilgi alan İtalyan teknik adam, dönemi 97 puanla tamamladı. Birebir vakitte maç başına 2.11 puan ortalaması tutturan 44 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı, İngiltere Championship'te dönemi önder tamamladı ve Leicester City'i Premier Lig'e taşıdı.