CANLI | Erdoğan için göreve başlama töreni düzenleniyor

CANLI | Erdoğan için göreve başlama töreni düzenleniyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ise göreve başlama töreni düzenleniyor.

İkinci tura kalan 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 52,18 oranında oy alarak 3. kez Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 2028'e kadar sürecek görevine başlamak üzere TBMM'de yemin etti.

Erdoğan, yemin töreninin ardından Türkiye'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmak üzere Anıtkabir'e geçti.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı'na gelen Erdoğan, 17.00'de başlayan "Göreve Başlama Töreni"ne katıldı. Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı.

Erdoğan, Göreve Başlama Töreni’ne katılan yabancı konukları onuruna akşam Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Erdoğan'ın yeni kabine üyelerini de Çankaya Köşkü’nde açıklaması bekleniyor.

Erdoğan'ın "Göreve Başlama Töreni"ne, 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında NATO, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın da olduğu uluslararası kuruluşların temsilcileri katılıyor.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın yanısıra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Katar Emiri Al Sani, Somali, Cezayir ve Balkan ülkelerinin devlet başkanları törene katılacak liderler arasında.

Ayrıntılar geliyor...