Büyük hüsran

Destan ile öne geçen Fırtına; Aytaç, Hajradinovic (pen.) ve Da Costa’yı durduramadı. Beşiktaş ve Rize’nin kaybettiği haftayı boş geçen bordo-mavililer, 3 maç üst üste yenildi.

Trabzonspor, Trendyol Harika Lig'in 23. haftasında dün Kasımpaşa'yı yenildi. Ligin ikinci yarısına deplasmanda 1-1'lik Antalyaspor beraberliği başlayan, akabinde Galatasaray'a alanında 5-1, Çaykur Rizespor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, berbat gidişatına 'dur' demek için dün alana çıktı. Lakin konuttaki hesap çarşıya uymadı. Birinci devrede tesirli oynayan Karadeniz devi, 19. dakikada Enis Destan'ın klas baş golü ile öne geçti. Lakin bordo mavililer, ikinci yarıda tam bir kabus yaşadı

İKİNCİ YARIDA ÇÖKÜŞ

47. dakikada Aytaç Kara, dört Trabzonsporlu ortasından şutunu atarak beraberliği sağladı. 58'de Hajradinovic penaltıdan ekibini öne geçirdi. 75'te Da Costa ile skor 1-3 oldu. Poyraz 90+1'de skoru belirledi: 2-3. Maksadını üçüncülük olarak belirleyen Trabzonspor, rakiplerinin puan kaybettiği haftada büyük bir fırsatı elinin zıddıyla itti. Üçüncülük yarışında olan Beşiktaş ve Çaykur Rize haftayı mağlubiyet ile kapatmış, yeniden Antalyaspor da 1 puan almıştı. Fırtına kazansaydı 40 puana çıkıp avantaj sağlayacaktı

ENİS DESTAN TEKRAR YAZDI

Türkiye Kupası'ndaki Manisa FK maçında 2 gol, 1 asistliklik katkı sunan, Galatasaray derbisinde 1 gol atan Enis Destan, Rize'yi boş geçmişti. Onuachu'nun yokluğunda fırsat bulan 21 yaşındaki oyuncu, Kasımpaşa maçının 19. dakikasında baş vuruşuyla fileleri havalandırdı. Bu dönem ligdeki dördüncü golünü atan Destan, Ziraat Türkiye Kupası'nda da üç gol kaydetmişti.

TÜRKMEN'İ UNUTMADI

Enis Destan Kasımpaşa maçındaki golünün akabinde grup arkadaşı Hüseyin Türkmen'i unutmadı. Çaykur Rizespor maçında sakatlanan ve ameliyat olan 26 yaşındaki stoperin formasını attığı gol sonrasında havaya kaldıran 21 yaşındaki golcünün bu jesti büyük beğeni topladı. Enis maç sonrası, "Yine kaybettik. Bu berbat gidişatımızı bitirmek için alana çıktık fakat olmadı" diye konuştu.

AYTAÇ KARA 10 NUMARA

Bu sezon Harika Lig'deki 10'uncu golünü Trabzonspor filelerine gönderen Aytaç Kara, Oscar Scarione'den (2015/16 - 11) bu yana Kasımpaşa formasıyla bir dönemde çift haneli gol sayısına ulaşan birinci orta saha oyuncusu oldu. Aytaç dün 4 Trabzonlu ortasından gol attı.

DEFANS SINIRI DÖKÜLDÜ

Fırtına'da hem ekip savunması hem de kişisel savunma makus bir devirden geçiyor. Karadeniz devi, Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 mağlup ettikten sonra çıktığı 5 lig, 1 kupa müsabakasında da kalesinde gol gördü. 6 maçta 12 gol yediler, tel tel döküldüler.

8 EKSİĞİN YERİNE 4 GENÇ

Afrika Kupası nedeniyle ulusal ekiplerinde yer alan Trezeguet, Pepe ve Onuachu, sakatlıkları bulunan Orsic, Hüseyin Türkmen ve Benkovic dün yoktu. Ayrılan Abdülkadir ve gönderilecek olan Umut da takımda yer almadı. Abdullah Avcı, çok sayıda eksik olması nedeniyle alt yapıdan Oğuzhan Yılmaz, Poyraz Efe Yıldırım, Abdurrahman Bayram ve Salih Malkoçoğlu'nu maç takımına aldı.