BTK raporu amcayı yalandı: İtirafçı ile yan yana çıktı

Diyarbakır’da Kuran Kursu'ndan çıktıktan sonra kaybolan ve cesedi 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde bulunan Narin Güran soruşturmasında, Bilgi Teknolojileri Kurumu İletişim Başkanlığı'ndan gönderilen HTS kayıtlarına göre, cinayet günü ve saatinde amca Salim Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın yan yana oldukları ve aynı baz istasyonundan telefonlarının sinyal aldığı belirlendi.

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi'nin Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos günü kaybolan ve cesedi 8 Eylül’de köye 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulunan Narin Güran soruşturmasında tutuklanan amca Salim Güran, jandarma, savcılık ve sorgu hakimliğindeki ifadelerinde, Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında Nevzat Bahtiyar’ı hiç görmediğini ve yan yana gelmediklerini iddia etmişti.

Amca Salim, olay günü saat 14.30’dan akşam 20.00’ye kadar tarlada işçisi Ramazan Atasoy ile birlikte vakit geçirdiklerini belirterek şöyle demişti:

-Nevzat’ın ifadeleri yalandır. 21 Ağustos günü ben saat 15.00 ve 16.00 saatleri arasında Nevzat’ı kesinlikle görmedim.

-Saat 20.00’den sonra köyün içinde evime doğru ilerlerken bir kalabalığın içinde gördüm.

-Bunun haricinde kesinlikle gün içerisinde kendisini, görmedim ve görüşmedim. Bahsettiği saatlerde yeğenimin cesedini kendisine teslim etmedim.

HTS UZMANLIK RAPORUNDA CİNAYET SAATİNDE İKİSİ YAN YANA

Bilgi Teknolojileri Kurumu İletişim Başkanlığı'ndan soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen HTS analizi uzmanlık raporuna göre, Nevzat Bahtiyar ile amca Salim Güran’ın baz çakışmaları tespit edildi.

Bitişik baz kayıtları, baz çakışmaları ve sinyal bilgilerini içeren analiz raporunda, Narin’in son olarak okul kamerası açısında görüldüğü 21 Ağustos günü saat 15.15 ile 15.46 saatleri arasında amca ile küçük kızı dereye gizleyen Nevzat’ın yan yana aynı noktada bulundukları tespit edildi.

KIYAFET KALINTILARI HARİCİNDE TESPİT YOK

Tavşantepe Köyündeki baz istasyonundan alınan sinyal baz bilgilerine göre ikisinin de telefonlarının aynı istasyondan sinyal aldığı belirlenirken, amca Salim bu saatlerde kesinlikle Nevzat’ı görmediğini ve yan yana gelmediklerini ileri sürmüştü.

Salim Güran’a ait araçta çıkan Narin’in kıyafetlerine dair DNA kalıntılarının haricinde araçta bulunduğu ileri sürülen DNA örneğinin kan, kusmuk, idrar ve tükürük kalıntısı olup olmadığına dair de Van Jandarma Kriminal Laboratuarı'nca kesin bir tespit yapılamadığı öğrenildi.

İKİNCİ KEZ DNA BULGUSU OLABİLİR DİYE NUMUNE ALINMIŞTI

Amcaya ait araçta eksik inceleme yapıldığı için aynı araç günler sonra ikinci kez çekici yardımıyla köyden alınarak jandarma komutanlığına götürülerek yeniden DNA incelemesi yapılmak üzere bazı numune örnekler alınmıştı.

Soruşturmada, küçük kızı gömen Nevzat Bahtiyar’ın dere yatağında bulunduğu saatlerde 2 farklı kişinin daha olay yerinde tespit edildiği görüntülerle ilgili TÜBİTAK’ın hazırlayacağı bilirkişi raporu bekleniyor.