Brentford’dan Premier Lig’de tarihi seri: İlk 40 saniyede üst üste üç maçta gol

Premier Lig'de hızın yeni adı Brentford! Yoane Wissa ve Bryan Mbeumo'nun golleriyle son üç maçta ilk dakikada fileleri havalandıran Brentford, tarihe geçecek bir performans sergiliyor. Thomas Frank'in ekibi, hızlı hücum stratejisiyle öne çıkıyor.

Brentford, Premier Lig’de adeta tarihe geçecek bir performansa imza attı. Son üç lig maçının her birinde, açılış dakikalarının henüz 40. saniyesinde gol atarak dikkatleri üzerine çeken Batı Londra ekibi, bu alanda yeni bir rekorun eşiğine gelmiş olabilir.

Bu olağanüstü seri, 14 Eylül’de Manchester City’ye karşı Yoane Wissa’nın henüz 22. saniyede attığı golle başladı. Ardından Bryan Mbeumo, Tottenham’a karşı 23. saniyede, West Ham’a karşı ise 37. saniyede fileleri havalandırarak Brentford’un hızlı hücum geleneğini sürdürdü.

Brentford’un menajeri Thomas Frank, West Ham ile alınan 1-1’lik beraberlik sonrası bu eşsiz başarıyı yorumladı.

"Size sırrımızı söyleyemem” diyen Frank, bu sıra dışı istatistiğin bir dünya rekoru olup olmadığını merak ettiğini belirtti. "Sadece Premier Lig'de mi? Birçok lig var. Bu bir dünya rekoru olmalı. 40 saniyenin altında üst üste üç maçta gol atmak... bu inanılmaz bir başarı." diye ekledi.


Bu hızlı hücum başarısının bir dünya rekoru olup olmadığı henüz kesinleşmese de, Brentford’un Premier Lig tarihinde üst üste üç maçta açılış dakikasında gol atan ilk takım olduğu kesinleşti. Ayrıca, Brentford, 1998-99 sezonunda Everton’ın ardından bir sezonda üç farklı maçın açılış dakikasında gol atmayı başaran ikinci takım oldu.

 

14 Eylül - Yoane Wissa (22 saniye) - Manchester City

Brentford, Manchester City karşısında dikkat çeken bir başlama vuruşu planı sergiledi. Maçın başlama düdüğüyle birlikte top, kaleci Mark Flekken’e oynandı. Flekken, takım arkadaşları Manchester City'nin ceza sahasına doğru hızla ilerlerken, uzun bir vuruş gerçekleştirdi. Brentford, ilk top kayıplarının ardından sağ kanatta Kristoffer Ajer’i topla buluşturdu. Ajer'in uzak direğe yaptığı ortayı, Keane Lewis-Potter kafa vuruşuyla kale sahasına gönderdi. Brentford, John Stones'un topu üst direkten çıkaramaması sonucu, Yoane Wissa'nın kafa vuruşuyla golü buldu.


21 Eylül - Bryan Mbeumo (23 saniye) - Tottenham

Manchester City karşısındaki stratejiyi Tottenham maçında da sürdüren Brentford, başlama vuruşundan hemen sonra topu yine kaleci Flekken’e gönderdi. Flekken, topu uzun bir vuruşla Spurs yarı sahasına gönderdi. Brentford, bu kez de ilk topa sahip oldu ve topu sol kanattaki Keane Lewis-Potter’a ulaştırdı. Lewis-Potter’ın ön direğe yaptığı ortaya Bryan Mbeumo mükemmel bir vole vuruşuyla karşılık verdi ve takımını öne geçirdi.


28 Eylül - Bryan Mbeumo (37 saniye) - West Ham

West Ham karşısında küçük bir değişiklikle başlama vuruşu yapıldı. Bu kez top, kısa bir pasla bir savunma oyuncusuna geri verildi ancak yine uzun bir top rakip ceza sahasına doğru gönderildi. Brentford, ilk topu kaybetse de orta sahada kazanılan top tekrar ceza sahasına doğru oynandı. West Ham savunması topu uzaklaştırmaya çalışırken, Kristoffer Ajer topu tekrar içeri gönderdi ve Mbeumo’nun vole vuruşuyla ağları sarstı.


BRENTFORD'UN BAŞLAMA VURUŞU STRATEJİSİ

Peki bu planlı bir strateji mi yoksa tesadüf mü? Brentford'un teknik direktörü Thomas Frank, bunun bir tesadüf olmadığını belirtiyor.

"Tabii ki işin içinde planlama var" diyen Frank, "Her maç için farklı bir başlama vuruşu stratejimiz var ve zihniyet olarak doğrudan oynamayı, pozitif olmayı seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Frank ayrıca bu başarılı girişimlerde şansın da etkili olduğunu kabul ederken, antrenör ekibi ve oyuncuların da hakkını teslim etmek gerektiğini belirtiyor.

West Ham, Tottenham ve Manchester City karşısında aynı stratejiyle başarılı olan Brentford’a karşı hazırlıklı olduklarını düşünen West Ham’ın orta saha oyuncusu Tomas Soucek ise "Utanmalıyız" diyerek hayal kırıklığını dile getirdi:

"Tottenham ve Manchester City'ye nasıl gol attıklarını gördük ve aynı şekilde bize de gol attılar. Buna çok iyi hazırlandık ama yine de gol yedik."

Arsenal ve İngiltere'nin eski kanat oyuncusu Theo Walcott da Brentford'un hızlı başlangıçları hakkında konuşarak, "Bu neredeyse bir ragbi başlama vuruşu gibi. Topu kaptıkları anda çok adamla hücum ediyorlar ve savunmayı zor durumda bırakıyorlar. Özellikle ikinci toplara yaptıkları baskı çok önemli." dedi.

Brentford, hızla sonuç almaya yönelik bu stratejisiyle Premier Lig'de dikkat çekmeye devam ediyor.

Kaynak: BBC Sport