Borsa ve kripto piyasasını etkileyecek açıklama Bakan Şimşek’ten geldi

Borsa İstanbul’da alım satım işlemleri üzerinden alınması planlanan vergi tartışması Haziran ayında endekslerin performansını olumsuz etkiledi. Tartışmalara son noktayı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek koydu.

Ekonomi gazetesine konuşan Şimşek, “Yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya ya da indirmeye dönük bir vergi paketimiz olmayacak. OVP’de ifade ettiğimiz gibi vergi istisna ve indirimlerini etkinlik ve verimlilik perspektifiyle gözden geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

VERGİ TARTIŞMALARI SONA ERDİ

Şimşek, borsada vergi tartışmalarının sona erdiğini ise “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın da bir değerlendirmesi oldu malumunuz. Borsa ve kripto varlıkların vergilendirilmesi hususu gündemimizden çıktı” sözleriyle hatırlattı.

“OVP ÖZEL SEKTÖR İÇİN REHBER”

Orta Vadeli Program’ın önemine vurgu yapan Maliye Bakanı, OVP’de yer alan hedefler ve büyüklüklerin tutarlılığına işaret etti, “İş alemi Orta Vadeli Programı kendilerine rehber almalı. OVP’de hedefler kamu için bağlayıcı, özel sektör için rehber niteliğindedir. Özel sektör planlarında OVP’yi dikkate alırsa kendilerinin de faydasına olur” diye konuştu.